asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі на 5 років тюрми осудили любительку рф

5 лютого 2024 року Жовтневий районний суд м. Кривого Рогу виніс вердикт пенсіонерці за скоєнні кримінальні правопорушення, передбачені ч.,1 ч.2 ст. 110 КК України за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Після повномасштабного вторгнення військ рф на українські землі, у криворіжки виник злочинний умисел на здійснення публічних закликів до вчинення дій, направлених на зміну меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Свою позицію жінка активно висловлювала у забороненій соціальній мережі «Вконтакті». Вона мала зареєстрований акаунт, з якого заходила в інтернет з ноутбука та ставила вподобайки, писала коментарі та робила репости всього, що стосувалося планів та дій окупантів.

Так, наприклад, 11 грудня 2022 року вона написала: «Наконец хорошие новости из Соледара! Скоро Донецкая область вернется в состав России. Ждем потом освобождение Днепропетровской области, верим в войска РФ Поддерживайте наших ребят, помогайте им, не сидите в тени. Больше помощи, быстрее Днепропетровск станет единим с РФ».

8 січня 2023 року вона знову додала коментар: «Слов нет! Бендеровцам уже памятники не угодили. Ждем освобождение русскими ВДВ, тогда и вернем русское наследие Днепропетровска. Самое время освобождать Днепропетровскую область от укробендер.». А 10 січня наступне: «СВО идет по плану! Хорошая новость! Днепропетровская область тоже скоро будет освобождена. Бандеровцы будут выгнаны с территорий оккупированных украинской властью. Вставай, вперед, победа будет за нами, Днепропетровск- это РФ.».

Відповідно до висновку експерта ННЦ «Інститут судових експертиз ім. Заслуженого професора М.С. Бокаріуса», у вказаному коментарі містяться висловлювання, виражені у формі публічного заклику зміни меж території України. Також за результатами лінгвістичної експертизи  комісії фахівців факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара теж визнано зазначені дописи громадянки такими, що підпадають під правопорушення за ст.110 КК України. 

Власне сама обвинувачена проживає в мікрорайоні 7-й Зарічний, її чоловік та діти знаходяться не в місті. Жінка усіляко заперечувала свою причетність до вказаних дописів, але факти говорили не на її користь. У вилученому ноутбуці експерти швидко встановили всі необхідні дані, щоб чітко вказати час, сайт, браузер тощо, які підозрювана відвідувала, та які залишала коментарі й лайки.

Незважаючи на те, що підсудна провину ну визнавала, суд призначив їй покарання у виді позбавлення волі строком на 5  років без конфіскації особистого майна. Проте раніше вилучений ноутбук залишив в дохід держави.

Також підсудна повинна сплатити за проведення експертного висновку 10 993,08 гривень та за проведення комп`ютерної судово-технічної експертизи 1 911,84 гривні.

Запобіжний захід стосовно обвинуваченої у даному кримінальному провадженні не обирався, а строк покарання слід рахувати з моменту приведення вироку до виконання за умови, що громадянка не подасть апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі