asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі осудили чоловіка, який обіцяв «відмазати» від війни

18 січня 2024 року приблизно о 15:20 було затримано керівника громадської організації «Інститут розвитку місцевої демократії» під час отримання грошової винагороди в розмірі 10 000 доларів США.

Саме за таку суму чоловік обіцяв іншому військовозобов’язаному громадянину, що зможе вплинути на посадових осіб РТЦК та СП з тією метою, щоб останнього не призивали на службу до лав Збройних Сил України, а також взагалі зняти його з військового обліку після результатів військово-лікарської комісії.

Щоправда, купюри, які отримав громадський діяч, мали помітку «Імітаційний засіб», тому що криворіжець звернувся до правоохоронців і розповів про наміри.

Таким чином затриманого звинуватили у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України, а саме: одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

У ході досудового слідства підозрюваний пішов на угоду з прокурором, свою провину визнавав повністю, а суд вважав зазначену статтю як нетяжкий злочин.

5 березня 2024 року Довгинцівський районний суд міста Кривого Рогу визнав громадянина винуватим та призначив йому узгоджену сторонами міру покарання у виді штрафу у розмірі 34 000 гривень.

Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, обраного відносно підсудного на підставі ухвали слідчого судді Довгинцівського районного суду від 22 січня суд вирішив  не продовжувати.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі