asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі осудили хапугу із КП «Кривбасводоканалу»

У серпня 2022 року в кабінет до начальника управління технічного регулювання з питань водопостачання та водовідведення КП «Кривбасводоканал» завітав громадянин із питанням щодо встановлення приладу обліку питної води у домоволодінні.

Виявилося, що спочатку потрібно зібрати документи на об’єкт підключення, а також офіційно сплатити за послугу. Щодо кошторису підприємства, то здійснення топографічної зйомки здійснюється за 2 700 гривень, вартість технічних умов з актом розмежування меж земельної ділянки 3 200 гривень, ціна робочого проєкту 5 300 гривень, які необхідно сплатити на рахунок підприємства.

Разом із цим службовець повідомив, що є варіант пришвидшити роботи, але з додатковою неофіційною оплатою у розмірі 5 000 гривень за одну точку приєднання. Чоловік у кріслі наголосив, що гроші потрібно дати лише йому.

Підбивши загальну суму, візитер зрозумів, що це занадто, тим паче йому потрібно було підключати дві точки, що подвоювало кошторис. А потім чоловік вирішив звернутися до правоохоронних органів.

Наступного разу в кабінеті начальника містянин зайшов 9 січня 2023 року. «Білий комірець» відповів, що умови й ціни щодо підключення не змінилися, і назвав суму 5 000 гривень за один проєкт.

Через декілька годин «замовник» повернувся в кабінет посадовця з документами на об’єкт та грошима. Працівник комунального підприємства власноруч перерахував гроші й поклав їх у шухляду робочого стола.

Другий «транш» посадовець отримав 16 січня зранку. Містянин знову прибув у офіс по вулиці Героїв АТО, 30, де також в службовому кабінеті вручив гроші, але вже зі спеціальною поміткою. Службовця затримали.

На період досудового слідства за підозрюваного було внесено грошову заставу в розмірі 536 800 гривень.

У грудні листопаді матеріали цієї справи зачитували в Дзержинському районному суді м. Кривого Рогу. Посадовця і депутата Металургійної районної у місті ради VIII скликання визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 368 КК України, та призначено визначене угодою покарання у вигляді штрафу в розмірі 34 000 гривень з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, установах організаціях будь-якої форми власності, пов`язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 1 рік.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі