asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі осудили військового за втрату автомата Калашникова

Чоловік перебуває на службі у Збройних Силах України на посаді санітар-стрілець евакуаційного відділення медичної роти. Перед початком відправлення на війну пройшов інструктаж та був ознайомлений зі дисциплінарним статутом. Проте не зміг виконати певних пунктів своїх обов’язків.

Так, 25 серпня 2022 року близько 20:30, під час переміщення особового складу та майна медичної роти частини на нове місце розташування, допустив втрату ввіреної йому стрілецької зброї. Солдат загубив автомат Калашникова, вартість якого становить 3 594 гривні 90 копійок.

Спочатку тривала інвентаризація та складання актів щодо наявного та втраченого  озброєння. А коли стало відомо про збиток – військовому пред’явили обвинувачення ч. 3 ст. 413 КК України.

11 вересня 2023 року Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу затвердив  угоду про визнання винуватості від 30 червня 2023 року, укладену між прокурором Криворізької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону та обвинуваченим  на підставі ст.ст. 468, 469, 472 КПК України.

Солдата визнано винним у вчинені кримінального правопорушення та призначено йому міру покарання у вигляді 1 року позбавлення волі.

На підставі ст. 58 КК України, призначене покарання замінено на службове обмеження для військовослужбовців строком на 1 рік із відрахування в дохід держави 10 відсотків із суми грошового забезпечення.

Запобіжний захід до підсудного до набрання вироком законної сили не обирався.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі