test

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі під суд пішов ще один любитель «русского мира»

Про підсудного чоловіка відомо, що він розлучений, але на утриманні має неповнолітню дитину. Наразі безробітний, але натомість активний користувач заборонених в Україні соцмереж.

Чоловік годинами проводив онлайн на ресурсах, які всіляко пропагують та підтримують російську агресію, схвалюють захоплення земель та вбивства мирних людей.

Наприклад, у липні 2022 року криворіжець «лайкнув» та зробив репост інформації наступного змісту: «Я скажу прямо – Украины, как государства, не должно существовать. Это русские земли, и они должны вернуться в Россию. Олег Царев экс-депутат Верховной Рады».

Пізніше він також додав свою вподобайку публікації, на якій зображена мапа України, де південно-східні області та анексована територія АР Крим помічені у складі Російської Федерації, та супроводжена наступним текстом: «Украина должна исчезнуть с политической карты мира…».

Звісно, подібні матеріали, за висновками експертів, містять прямий заклик до припинення існування України як держави, у контексті також міститься твердження про належність українських території до складу рф, тобто містяться заклики до повалення конституційного ладу України.

Особу зловмисника встановили спецслужби, проти нього порушили карну справу за ч. 2 ст. 109 КК України.

Прикметно, але у ході спілкування з правоохоронцями та на суді чоловік свою провину визнав повністю і, що характерно, – щиро розкаявся. У промові під час винесення вироку він навіть осудив свої дії та підкреслив, що усвідомив суспільну небезпеку вчиненого ним діяння.

От саме ці його слова суд Центрально-Міського району відніс до обставин, які пом’якшують покарання, і призначив йому покарання у вигляді 1 року позбавлення волі без конфіскації належного йому майна, але з умовним терміном на 12 місяців.

Щоправда, підсудного зобов’язали сплатити за лінгвістичну та семантико-контекстуальну експертизу в розмірі 7 550 гривень 80 копійок, а за експертизи комп`ютерної техніки та програмних продуктів 2 271 гривня 84 копійки.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи