test

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі підлітки вирішили стати власниками телефонів із «коробки»

Четверо друзів – двоє школярів та двоє студентів, дізналися, яким чином вони можуть стати власниками мобільних телефонів. Щоправда, шлях до їх отримання був кримінальним, проте хлопці розраховували на фарт.

29 березня пізно ввечері вони потрапили на залізничну перегонну станцію “Незалежна-Новоблочна”, де побачили на бетонному опорному стовпі закріплену пластикову коробку. Зловмисники знали, що це власність ТОВ “СКАЙ ФОРТРЕС”, а всередині знаходиться обладнання зв’язку й гаджет.

Між собою компанія розподілила ролі, а тому легко зірвали устаткування й дістали мобільний телефон Nokia 3617,60 гривень.

Наступного разу 3 квітня рано-вранці за мобілкою пішло лише двоє товаришів і, діючи за тим же принципом, забрали із коробки ще одну Nokia вартістю 3625,25 гривень.

8 квітня знову всі четверо перебували на залізничному перегоні станції “Радушна-Незалежна”, де знову поцупили Nokia ціною 3314,15 гривень.

25 квітня хлопці з адвокатами уже сиділи в кабінеті слідчого, а 14 червня підписували з прокурором Криворізької східної окружної прокуратури угоду про визнання винуватості.

Їх проступки було кваліфіковано як кримінальні правопорушення, передбачені ч. 4 ст. 185 КК України, за ознаками: таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану.

25 червня 2024 р. Довгинцівський районний суд міста Кривого Рогу призначив усім підозрюваним покарання у вигляді пробаційного нагляду строком на 2 роки із покладанням обов`язків, відповідно до ч.2, 3 ст.59-1 КК України періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну свого місця проживання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації; виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою.

Мобільні телефони вилучено й передано власникові – компанії ТОВ “СКАЙ ФОРТРЕС”.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі