Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі підприємці показали, на що витратили грантові кошти (фото)

В.о. міського голови Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду з питань підтримки міського бізнесу в ході якої безпосередньо поспілкувався з переможцями грантової програми, які вже отримали кошти на розвиток власного бізнесу та здійснюють підприємницьку діяльність у Покровському районі.

Покровський район входить у трійку лідерів із залучення підприємців до участі в грантових міжнародних та вітчизняних програмах. Перше місце посідає Довгинцівський район, Металургійний – на 3 позиції.

«У 2024 році вже 194 суб’єкти господарювання отримали гранти на ведення господарської діяльності на суму понад 47, 2 млн. Це – і державні, і міжнародні грантові програми. Крім того, це не лише внесок у зміцнення економіки міста, але, в першу чергу, робочі місця, яких заплановано створити понад 220», – зазначив Юрій Вілкул.

У Покровському районі з початку року 41 суб’єкт господарювання подав заявки за програмою «єРобота», 26 отримали підтвердження про фінансову підтримку з очікуваним обсягом фінансування на суму 6,7 млн грн.

ФОП Даценко Альона – директорка кафе Сoffee&cake Leon зазначила: «Я давно мріяла про те, щоб відкрити затишне кафе у місті. Але додаткового фінансування для розвитку бізнесу не вистачало. Тому, прийняли рішення взяти участь в державній грантовій програмі «єРобота: Власна справа». Склала проєкт, захистила бізнес-план та в січні 2024 року отримала підтвердження щодо надання гранту у сумі 250 тис. грн. Завдяки цим коштам придбала кавомашину, холодильну вітрину, духову шафу, кухонні меблі, дивани. У нашому закладі гостей із задоволенням частують десертами та тортами власного виробництва з ароматною кавою та різноманітними напоями. Особливу увагу приділяємо дітям. Маленькі гості можуть погратися у безкоштовній дитячій кімнаті, в якій багато іграшок, гірка, розвиваючі ігри. Для хлопців і дівчат проводимо цікаві майстер- класи: кондитерські, кулінарні, творчі, танцювальні. Крім того, оформила відповідно до грантових вимог двох працівників і планую й надалі розширювати бізнес і трудовий колектив».

ФОП Олійник Аліна – директорка стоматології MyArtSmile, також переможниця урядової грантової програми «єРобота», поділилася досвідом та показала очільнику міста свій об’єкт бізнесу.

«Підприємницьку діяльність я розпочала у 2020 році, відкривши власну стоматологію, в якій здійснюється лікування, хірургічне втручання та протезування зубів. Після семінару-тренінгу в Покровському районі щодо отримання грантів на розвиток власної справи в рамках програми «єРобота» вирішила подати заявку і бізнес-план до Дії і не помилилася. У травні 2024 році отримала грант на суму 250 000 грн. На грантові кошти закупила обладнання: інтраоральний сканер. Відповідно до умов гранту створено 2 нові робочі місця і планую надалі розширювати бізнес і трудовий колектив. Підтримка держави та міста стала, дійсно, дуже важливою у здійсненні підприємницької діяльності», – сказала Аліна.

Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Заявки подаються через портал Дія разом з бізнес-планом.

Обов’язковою умовою отримання гранту є створення нових робочих місць – від 1-2 при наданні мікрогранту, до кількох десятків – при наданні грантів за іншими програмами. Грантові кошти повертаються державі у вигляді сплачених податків і зборів в процесі діяльності підприємства впродовж трьох років.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі