asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі поховали 48-річного воїна 129-ї бригади Максима Кожевнікова

У Кривому Розі поховали 48-річного воїна 129-ї бригади ТрО Максима Кожевнікова, який загинув 8 квітня під Новобахмутівкою на Донеччині.

До війни Максим Кожевніков працював металургом у гарячому цеху на “АрселорМіттал Кривий Ріг”.

«Максим працював у нас, а також і його батько та брат. З 1 березня Максим пішов у ТрО. Ми підтримували з ним зв’язок, допомагали бронежилетами, касками та іншим, що хлопці просили. У нас 23 працівники мобілізовані. Максим був дуже скромний і від усього відмовлявся. Зв’язок з ним зник 1 квітня, а вже 8 квітня стало відомо, що він загинув. Ми втратили людину, яка вміла працювати», – розповідає Геннадій Давиденко, начальник цеху.

“Максим до нас прийшов з першого ж дня, як формувався 237-й батальйон 129-ї ТРО. Боронив нашу землю спочатку на Криворіжжі, служив кулеметником, а потім ми воювали під Авдіївкою. 8 днів хлопці тримали біля Новобахмутівки «шаховий» ліс, але сили противника значно переважали. Під час відходу, у лісосмузі бійці потрапили під мінометний обстріл. Уламки забрали його життя. Це був справжній захисник своєї родини, міста, країни. Був чесним і суммлінним, допомагав товаришам по службі”, – згадує побратима військовий із позивним “Чемпіон”.

У полеглого Героя залишились дружина, 14-річний син і батьки. Тато Максима розповів, що син “страшенно ненавидів зеківську русню”.

Вшанували подвиг нашого земляка нагрудним знаком “За заслуги перед містом”. Вічна пам’ять захиснику!

Джерело: ТРК Рудана

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі