Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі працівник АТ «Кривбасзалізрудком» відсудив компенсацію

Чоловік влаштувався на комбінат у 2001 році й по 2022 рік працював гірником та прохідником. Виконував комплекс прохідницьких робіт з проходки гірничих виробок різної конфігурації, буріння шпурів та свердловин ручними перфораторами, роботи з заряджання та підривання шпурів, кріплення всіх виробок, зрошення гірничої маси після вибухових робіт, зачищення виробки від просипів гірничої маси, розбирання та ремонт тимчасового кріплення, навантаження та транспортування гірничої маси скреперними лебідками.

У 2022 році звільнився за власним бажанням, оскільки відчув значне погіршення здоров’я.

За висновком МСЕК у 2024 році позивачу встановлена первинно втрата працездатності в розмірі 65% та ІІІ групу інвалідності безстроково. В Акті зазначено, що причиною виникнення професійного захворювання стали: важкість праці, вібрація локальна, пил переважно фіброгеннної дії.

Сам криворіжець причиною професійних захворювань вважає роботу в умовах впливу шкідливих факторів. Чоловік переконаний, що з вини підприємства, яке не створило безпечних умов праці, він втратив своє здоров`я, чим йому була завдана моральна шкода, яка полягає в тому, що позивач відчуває постійні фізичні страждання, наслідком якого є порушення звичного способу життя, потреба додаткових зусиль для організації життя, порушення нормальних життєвих зв’язків, внаслідок неможливості вести активне життя.

Саме тому гірник звернувся до суду з проханням стягнути з відповідача АТ «Кривбасзалізрудком» на його користь в рахунок відшкодування моральної шкоди 461 500 гривень без урахування податку з доходів фізичних осіб.

21 червня 2024 року Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу позов громадянина до Акціонерного товариства «Криворізький залізорудний комбінат» про відшкодування моральної шкоди, заподіяної втратою працездатності внаслідок професійного захворювання – задовольнити частково і стягнути в рахунок відшкодування моральної шкоди 250 000 гривень.

Також стягнути з Акціонерного товариства «Криворізький залізорудний комбінат» на користь держави судовий збір в розмірі 2 500 гривень.

У задоволенні решти позовних вимог суд відмовив.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі