test

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі працівник КП «Міський тролейбус» виявився фанатиком «радянського миру»

Як відомо, в Україні за рішенням Ради національної безпеки й оборони України з 2017 року було введено обмежувальні санкції, що передбачають заборону інтернет-провайдерам надавати послуги з доступу користувачам до ресурсів сервісів «Mail.ru», «Вконтакте», «Одноклассники». Також із 2015 року набрав чинності Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Проте існують VPN-сервіси, які дозволяють ігнорувати обмеження й безперешкодно заходити на будь-які сайти. Цією «послугою» й скористався електромонтер комунального підприємства «Міський тролейбус». Зі свого мобільного телефона чоловік регулярно юзав власну сторінку в «Однокласниках», де відверто підтримував режим СРСР, символіку тих часів та наративи радянщини.

Чоловік підтримував цю тему й до заборони російських інфоресурсів, а також «вподобайки» ставив 26 серпня 2021 року, 1 і 25 січня 2022 року, 1  грудня 2023 року. 13 жовтня 2023 року відносно громадянина було розпочато кримінальне провадження й унесено до ЄРДР, а 1 грудня зранку в квартирі підозрюваного було проведено обшук, в ході якого було вилучено телефон та комп’ютер із доказами забороненої діяльності.

Криворіжець в судовому засіданні свою провину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.436-1 КК України, а 17 травня 2024 року Довгинцівський районний суд міста Кривого Рогу  призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік без конфіскації майна.

Відповідно до ст.75 КК України чоловіка було звільнено від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк 1 рік. Також він повинен сплатити на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 18 174 грн 72коп.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі