asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі працюють вже 97 дитячих садочків (фото)

З дотриманням усіх вимог безпеки у Кривому Розі працюють вже 97 дитячих садочків, які відвідують понад 4000 малюків.

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої інформації.

У Кривому Розі провели виїзну нараду в одному з дошкільних закладів Тернівського району щодо роботи садочка в офлайн режимі після завершення ремонту укриття.

На початок нового 2024 року у школах, гімназіях, ліцеях, дитсадках, позашкільник закладах Кривого Рогу за рахунок міського бюджету облаштовано вже 208 сховищ – всі вони отримали дозвіл від ДСНС. Найчастіше укриття створювалися там, де їх взагалі ніколи не було.

Завдяки проведеній роботі у Кривому Розі зараз працює вже 97 закладів дошкільної освіти, 333 чергові групи в режимі офлайн. Їх відвідує понад 4000 тисяч дітей віком від трьох до семи років.

У Тернівському районі в офлайн режимі працює 13 дитячих садочків, де обладнані сховища, діти з решти садочків відвідують укриття у поряд розташованих закладах освіти, всі вони отримали дозвіл від ДСНС.

В укриттях здійснюються всі необхідні роботи, починаючи від улаштування вентиляції, заміни трубопроводів, облаштування санвузлів, оновлюється каналізаційна система та виконуються електромонтажні роботи.

У цьому також допомагають і міжнародні партнери. Готуються до відкриття садочки №204 та №290 в Довгинцівському районі та №60 в Покровському,  а  також – дошкільний підрозділ 58 гімназії. Ремонти в укриттях вже проведені. 

Катерина Кожухарь, керівник закладу, зазначила: «Ми дуже вдячні керівництву міста за підтримку й допомогу в облаштуванні нашого укриття. У садочку освітній процес з дітьми здійснюється за змішаною формою навчання. Наш заклад працює з 1973 року. У нас 8 груп, які відвідували 110 вихованців: 2 групи раннього віку, 3 групи загального розвитку та 3 спеціальні групи для дітей з порушенням мови та затримкою психічного розвитку. З 8 січня, після закінчення ремонту укриття на 50 місць, у нас відкрито 3 чергові групи для 53 малюків віком від 3 до 7 років. У середньому, заклад відвідують близько 40 дошкільнят щоденно».

У дитячому садочку, де проводилася нарада, коштом міського бюджету в укритті виконані наступні роботи: улаштування бетонної стяжки підлоги; заміна трубопроводів водопостачання та опалення; улаштування стін гіпсокартонними листами (фарбування стін); електромонтажні роботи з розведенням електричної мережі, встановленням розеток, світильників, вентиляції; тощо.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі