asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі проводять унікальні операції на нирках

Історію про двох пацієнтів та про важливість проходити якісний моніторинг організму розповіли спеціалісти відділення урології в Кривому Розі.

Так, 45-річний пацієнт рік тому звернувся зі скаргами на дискомфорт в області нирки до сімейного лікаря, після чого був направлений на КТ-діагностику. Препарат виявив пухлину нирки, але з діагнозом пацієнт не міг змиритись і вирішив зробити СКТ в іншій клініці, де було «спростовано» діагноз, саме це хотів почути пацієнт, і там же було призначено «спостереження».

На жаль, перший діагноз був правильним, і через рік пацієнт потрапив вже у відділення урології  з нерезектабельною пухлиною нирки. Чоловіку було рекомендовано повне видалення нирки з пухлиною.

Про це повідомляють спеціалісти ВУ КНП «Криворізька міська лікарня 10».

Минулого тижня команда лікарів  виконала  лапароскопічну резекцію нирки з пухлиною( (жінка з пухлиною нирки звернулась вчасно до спеціалістів і орган вдалось врятувати) та лапароскопічну повну нефректомію з приводу раку нирки.

Операцію проводили ментор Роман Морару-Бурлеску із Черкас, хірурги Максим Померанцев, Захар Яскевич, Дмитро Загребельський, Олександр Распутько, медсестри Інна Мусієнко, Інеса Веремій, Оксана Померанцева.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі