Всі новини про життя міста

У Кривому Розі привітали діячів культури з Міжнародним днем театру (фото)

У складний для мільйонів українців час театр – одна з небагатьох традицій довоєнного часу, який дає змогу бодай не декілька годин підзарядатись позитивними емоціями, впевнені представники місцевої театральної спільноти.

Для безпеки глядачів в усіх трьох театрах міста побудовані укриття. Завдяки фінансовій підтримці з міського бюджету тут служать 230 осіб.

Майже пів тисячі вистав. 16 – прем’єрних. Сорок тисяч глядачів. Упродовж минулого року криворізькі театри продовжували працювати у максимально можливому темпі. Нині – не збавляють обертів, адаптуючись до викликів, які диктує час.

«Щиро вітаю вас із професійним святом – Міжнародним днем театру! Це  свято підкреслює значимість творчої праці майстрів сцени наших 3-х професійних театрів, 2 з яких – академічні. Ви – справжнє культурне  багатство, обличчя духовності та гордість міста. Війна цього не змінила, а навпаки, ще  більше  наголосила на важливості всієї нашої національної культури, в т.ч. театрального мистецтва. Саме існування української нації та  її культури  ми відстоюємо на полі бою та в тилу. Від щирого серця бажаю вам натхнення, втілення творчих задумів, незмінних глядацьких симпатій, міцного здоров’я, щастя, миру та добра!», – звернувся Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Діяльність театрів спрямована і на підтримку наших захисників. Зокрема, у театрах відбуваються заходи у рамках марафону «Єднаймося заради перемоги КР».
 
Директорка і художня керівниця Криворізького театру ляльок, заслужена діячка мистецтв України Світлана Михайлова сказала: «Мистецтво завжди лікує. Завжди відволікає від сьогодення. Завжди призиває до довіри, надії людей у те, що після темряви наступить світло і добро завжди перемагає зло. Сьогодні велика потреба у мистецтві, тому що люди занурені у тугу, печаль і ми саме для цього і працюємо».

З нагоди Міжнародного дня театру криворізькі служителі театрального мистецтва отримали міські нагороди за плідну працю. Попереду в них – нові вистави, аншлаги та овації. І мрії, віра у здійснення яких додає натхнення творити.

Актор та режисер театру «Академія руху», заслужений діяч мистецтв України Сергій Бєльський сказав: «Я думаю, в майбутньому найкращим привітанням для кожного стане – не чути в новинах ні ракет, ні дронів, ні куль. Ні смертей – ні цивільних, ні військових. Це буде саме велике свято. А все інше – ми зробимо для глядачів самі».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі