test

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі разом із Чеською Республікою реалізують два важливі проєкти

Перший – медицина. Проєкт на 400 тис. євро.

Про це розповів голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

“Для Реабілітаційного центру нашої лікарні №5 буде поставлено додаткове спеціальне медичне обладнання. Наразі відбувається реконструкція, ми працюємо над розширенням Центру в 2 рази”, – зазначив він.
 
Другий – встановлення альтернативних джерел живлення на об’єкті критичної інфраструктури.Проєкт також на 400 тис. євро.

“Для генерації електроенергії на центральній станції аерації Водоканалу буде встановлено спеціальне обладнання. Важко, але можна жити без електроенергії, газу чи води. А ось без каналізації – точно ні”, – додав О. Вілкул.
 
Обидва проєкти фінансуватиме Чехія.

“Домовленість про співпрацю була досягнута на нашій зустрічі з Уповноваженим Чеського Уряду з питань відбудови України Томашем Копечним та Послом Чехії в Україні Радеком Пехом.
 
В рамках системної роботи з Чехією в лютому 2024 ми провели масштабний B2B БІЗНЕС-ФОРУМ «ЧЕХІЯ-КРИВИЙ РІГ» за участю представників чеського уряду, керівників дипломатичної місії цієї країни, чеських компаній та майже 100 компаній великого та середнього бізнесу Кривого Рогу.
В травні в нашому місті пройшов Форум за участі представників бізнесу та експертів з Чехії та Кривого Рогу в галузі машинобудування.
 
Днями наше місто знову відвідав Томаш Копечний. Разом з Першим секретарем Посольства Чехії Іржи Прецліком, дипломатом Посольства Чеської Республіки по співпраці з Дніпропетровською областю Ладіславом Гораком,керівництвом Асоціації критичної інфраструктури Чеської Республіки та потужних чеських компаній з водопостачання, енергетики, транспорту та зв’язку ми провели Форум, присвячений новим проєктам тавідновленню критичної інфраструктури.


 
Разом з керівниками криворізьких підприємств зводопостачання, енергетики, теплозабезпечення та транспорту ми обговорили не тільки проєкти підтримки нашого міста Чехією. Чехів дуже цікавив наш досвід захисту критичної інфраструктури, який ми отримали в реальних умовах війни. Зазначу, що по деяким напрямкам, наприклад, по проєкту ремонту Карачунівської дамби під час та після ракетного обстрілу, чи забезпеченню міста водою після руйнування росіянами Каховської греблі, то ми, як Кривий Ріг, маємо унікальну для всього світу досвід та експертизу.
 
Два проєкти, які я перелічів на початку – в медицині та енергетиці – це лише перші конкретні результати. Це добрий початок великої спільної роботи”, – пояснив Олександр Вілкул.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи