asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі суд лайтово покарав ухилянта

У ході судового засідання служитель Феміди наголосив, що підозрюваний має право на справедливий судовий розгляд, під час якого прокурор зобов`язаний довести кожну обставину щодо кримінального правопорушення, у вчиненні якого його обвинувачують. У свою чергу чоловік на лаві підсудних повністю беззастережно визнав свою винуватість у кримінальному правопорушенні.

Уродженця російської федерації, а наразі громадянина України було притягнуто до відповідальності за ст. 336 КК України за ознаками ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Відповідно до довідки військово-лікарської комісії чоловік визнаний придатним до військової служби та віднесений до рядового складу із військовим званням – солдат, а також встановлено відсутність у останнього підстав для відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації. Військовозобов’язаний 26 липня під особистий підпис був ознайомлений із обов`язками громадянина, визначеними ст. 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Отримав повістку з датою відправки 22 серпня, але на збір о 7:00 не з’явився.

25 грудня 2023 року Тернівський районний суд міста Кривого Рогу визнав громадянина винуватим та призначив узгоджене сторонами покарання за ст. 336 КК України позбавлення волі на строк 3 роки.

На підставі ст.ст. 75, 76 КК України підсудного від призначеного покарання звільнено з іспитовим строком на 2 роки, зобов`язавши періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти про зміну місця проживання, роботи чи навчання; не виїжджати за межі України без погодження.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі