test

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі суд відправив дезертира на 6 років у тюрму

Відмовився виконувати наказ командира

Незважаючи на те, що чоловік пішов служити за мобілізацією, 24 вересня 2022 року наказом командира військової частини його як солдата було зараховано до списків особового складу військової частини, поставлено на всі види забезпечення та призначено на посаду командира бойової машини, він мав повагу серед військових, суд визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 408 КК України – дезертирство, тобто самовільне залишення місця служби з метою ухилитися від військової служби, вчинене в умовах воєнного стану, у зв`язку із чим, обвинувачений підлягає кримінальному покаранню, за який призначив покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.

У матеріалах справи значиться, що військовий з 13 жовтня 2022 року по 6 грудня 2022 року самовільно залишив та перебував поза межами дислокації військової частини, де він проходив службу, порушивши свій конституційний обов`язок. Потім солдат добровільно з`явився до прокуратури для надання пояснень.

На суді чоловік свою провину визнав і пояснив, що свідомо відмовився виконувати наказ командира йти на позицію, побоюючись, що може загинути.

Він прийшов у командний пункт, де повідомив, що не буде далі служити, після чого, здавши зброю та амуніцію, покинув військові позиції та поїхав додому.

Суддя Центрально-Міського району, оголошуючи рішення про тюремне ув’язнення, надає пояснення: зважаючи на той факт, що звільнення від відбування покарання з випробуванням військовослужбовця за скоєння військового злочину в умовах воєнного стану не лише не сприятиме запобіганню вчиненню нових кримінальних правопорушень іншими особами, а навпаки, створить у таких осіб впевненість у безкарності, а також відмову від захисту Батьківщини. Зазначене свідчить про підвищену суспільну небезпечність такого злочину, оскільки може призвести до підриву військової дисципліни, розлагодженості дій, спрямованих на захист суверенітету держави, що в умовах воєнного стану є неприпустимим. Тому, вважає за необхідне призначити обвинуваченому покарання в межах санкції інкримінованого кримінального правопорушення, оскільки його виправлення можливе лише в умовах ізоляції від суспільства.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі