asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі суд вирішував, скільки батько буде сплачувати аліментів на дітей

Після розлучення чоловік і жінка, маючи двох неповнолітніх дітей, не змогли досягнути згоди й домовитися про розмір матеріального забезпечення з боку батька.

Жінка проживає з сином і донькою, а від їх біологічного батька до серпня 2023 року отримувала кошти на потреби дітей. Проте наразі мати звернулася до суду з вимогою ухвалити рішення про стягнення ¼ частини з доходів чоловіка на кожну дитину.

Опонент в залі суду відверто пояснив, що наразі має тяжке матеріальне становище: травмував коліно, збирає гроші на операцію, а також доглядає немічну матір і сплачує комунальні послуги. Окрім цього, має цілий букет хвороб, тому постійно проходить курси лікування.

Він наголосив, що останній раз у серпні минулого року перерахував 4 000 гривень на закупи дітям перед навчальним роком, а потім у нього почалася фінансова криза.

25 січня 2024 року Довгинцівський районний суд міста Кривого Рогу вирішив все ж зобов’язати громадянина сплачувати на дітей 1/3 частину з доходів, але не менш ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку до досягнення ними повноліття.

Окрім цього суддя ухвалив рішення стягнути на користь держави з відповідача судовий збір у розмірі 1 073 гривні 60 копійок.

Обидва рішення виконати негайно.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі