asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі судили військового, який поштою додому відправив боєприпаси

Чоловік, родом із Хмельниччини, за контрактом служить водієм гранатометного відділення у військовому званні «солдат». Військовий, звичайно, має доступ до різного роду боєприпасів, чим і скористався.

Улітку 2022 року він зумів заволодіти 120 військовими боєприпасами до стрілецької вогнепальної зброї, 5,45 мм, проміжними патронами з кулями зі сталевим осереддям до автоматів (АК-74, АКС-74, АКС74У), ручного кулемета РКК-74, та іншої зброї калібру 5,45х39мм виробництва «АПЗ Вимпел», м. Амурск, СРСР, 1990 року випуску.

Що робити з таким «скарбом» довго не роздумував – вирішив надіслати додому. Тому спакував усе і поніс на пошту у відділення, розташоване у м. Апостолове. Звісно, він не вказав, що знаходиться у посилці, а отримувачем назвав свою матір.

29 серпня правоохоронці Хмельницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області за місцем проживання жінки провели огляд посилки, яку вона одержала, де й виявили заборонені речі.

У ході досудового слідства обвинувачений військовий пішов на угоду з прокурором, яку 21 лютого 2024 року затвердив Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Згідно вироку, громадянина визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України і призначено покарання у виді службового обмеження для військовослужбовців строком на 1 рік із відрахування в дохід держави 10 відсотків із суми грошового забезпечення.

Також військовий повинен сплатити  на користь держави процесуальні витрати на залучення експертів у загальній сумі 3 775 грн 60 коп.

Речові докази – усі вилучені боєприпаси – суд розпорядився після набрання вироком законної сили знищити.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі