test

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі тренер КФБМ «Барс» підтримує СРСР та російські наративи

Як стало відомо в ході досудового слідства, обвинувачений чоловік – уродженець Республіки Казахстан, є громадянином України, працює електромеханіком ТОВ «СТАЛЬ-МЕЙД» та тренером професійного клубу спортивно-бойових єдиноборств «Барс».

Його діяння охарактеризовано за ознаками кримінального правопорушення,  передбаченого ст.436-1 ч.1 КК України – виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

Криворіжець тривалий час, а саме з 2016 року активно підтримував наративи про відновлення Радянського Союзу, про що свідчать публікації на його сторінці на сайті «Однокласники». І навіть після того, як цей онлайн-ресурс був офіційно заборонений в Україні, чоловік знаходив способи його відвідувати, ставити свої вподобайки й робити репости та публікації.

Так, наприклад, у червні 2016 року він поширив публікацію спільноти під назвою «Антимайдан и нас 946000 с нами Правда и Бог», що містила зображення символіки комуністичного тоталітарного режиму – герба СРСР. А в грудні на його сторінці з’явився репост спільноти під назвою «ДНР ТВ» знову із забороненою символікою комунізму.

У січні 2017 року чоловік поширив публікацію спільноти під назвою «пгт Пристань-Пржевальск», у вигляді тексту під назвою «Что дала людям советская власть СССР» та зображень державних прапору, гербу СРСР, державних прапорів інших союзних республік у складі СРСР. У травні поширив публікацію спільноти під назвою «ДОНБАСС…НЕ ТРОНЬТЕ НАШУ ЗЕМЛЮ!!!» й зображення ордену Вітчизняної війни – атрибутики, в якій відтворюється поєднання серпа, молота та п`ятикутної зірки.

Також у 2019 році на його сторінці з’являлися публікації спільноти «Дерзкий сепаратист» та відео «…А мне б назад туда в СССР». У наступному році ще декілька публікацій щодо повернення СРСР та з підтримкою інформації про  так звану Велику Вітчизняну війну.

У січні 2024 року за місцем проживання громадянина було проведено обшук, в ході якого вилучено мобільний телефон та ноутбук, якими він користувався для відвідування заборонених сайтів.

29 березня 2024 року Тернівський районий суд міста Кривого Рогу визнав громадянина винуватим у пред’явленому обвинуваченні та призначив узгоджене сторонами покарання – 2 роки обмеження волі без конфіскації майна з випробувальним терміном 1 рік.

Гаджети суд розпорядився повернути власникові, але зобов’язав сплатити за експертизи 9 844 гривні 64 копійки на користь держави.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи