Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі триває робота з ремонту сховищ в лікарнях № 8, 5, 16, 10 та інфекційці (фото)

В.о. міського голови Юрій Вілкул провів робочу нараду в одній із лікарень Покровського району, де триває капітальний ремонт захисної споруди цивільного захисту.

Про це повідомили у міському управлінні преси та внутрішньої інформції.


«Незважаючи на труднощі воєнного стану, у місті реалізуються важливі будівельні проєкти з ремонту лікарень та укриттів медзакладів. Адже, найголовніше у забезпеченні роботи лікувальних закладів це – кваліфікована медична допомога та безпека медиків і пацієнтів. Тому, у наших лікарнях облаштовуємо укриття. Зокрема, у 8 лікарні після капітального ремонту захисна споруда буде розрахована на 100 чоловік. Крім того, для безперебійної роботи  медзаклади оснащені генераторами. Впроваджуємо  і альтернативні джерела енергії – встановлюємо сонячні електростанції. На сьогодні такі електростанції працюють у  лікарнях №8 та 9. Додам, що у восьмій лікарні, після капремонту укриття, передбачено встановлення  генератора з дизельним двигуном. Це дасть можливість закладу бути менш залежними від графіків відключення електроенергії», – зазначив Юрій Вілкул.


Капітальний ремонт укриття  розпочався у червні 2024 року. Проєктом передбачено виконання демонтажу дверних блоків та встановлення нових, перепланування приміщень, оздоблення стін та стель – фарбування акриловою фарбою та емаллю, заміна підлог; встановлення огородження сходинок та влаштування гідроізоляції стін ззовні сховища, заміна зовнішніх та внутрішніх мереж водопостачання, водовідведення, електропостачання, електроосвітлення, теплопостачання. Влаштування систем вентиляції, пожежної безпеки та пожежогасіння, охорони, автоматизації, зв’язку та сигналізації. Після ремонтних робіт буде відновлення благоустрою та озеленення території біля укриття.


«Ми розуміємо величезну відповідальність та виклики, які стоять перед нашою медициною. Тому, метою даного проєкту є створення комфортних умов надання екстреної медичної допомоги в приміщеннях існуючої захисної споруди. На сьогодні будівельники вже зробили демонтаж дверних блоків, внутрішнього оздоблення, перегородок. Виконано ремонт бетонних конструкцій, часткова підготовка поверхонь стін під оздоблення, розробка ґрунту над укриттям, очищення та підготовка зовнішніх конструкцій укриття під влаштування гідроізоляції.

Хочу зазначити, що капремонт захисної споруди не змінює функціонального призначення існуючих приміщень, а вдосконалює, поліпшує функціонування даного об’єкту при його введенні в експлуатацію», – сказав Валерій Катькін, начальник управління капітального будівництва.


Проєктом передбачені вхід і аварійний вихід, приміщення для укриття людей, для зберігання запасу води, кімната медичного персоналу, операційно-перев’язочна та доопераційно-стерилізаційна. Буде облаштований буфет, де можна підігрівати їжу та зберігати продукти. Також, буде влаштована душова та вбиральня для маломобільних груп населення. Всі будівельні роботи йдуть за планом.


новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи