Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі тривають роботи з розширення Реабілітаційного центру: будуть ще чотири реабілітаційні відділення (фото)

Кривий Ріг на сьогодні є основною госпітальною базою Півдня України. З перших днів повномасштабного російського вторгнення медичні заклади приймають на лікування поранених військовослужбовців, надають першу невідкладну допомогу. Паралельно з тим, проводиться реабілітація бійців.

Всього за час війни – з 2022 року, у Кривому Розі проліковано більше 28 тисяч військовослужбовців. Реабілітацію пройшли вже 1400 чоловік, а впродовж 2017-2024 років реабілітаційну допомогу отримали 5500 військовослужбовців.

Про це повідомили у міському управлінні преси та внутрішньої політики.
 
Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул провів робочу нараду з керівниками лікувальних закладів та підрядних організацій стосовно уведення в дію реабілітаційних відділень.


 
Зараз у місті працює вже 7 реабілітаційних відділень на базі лікарень № 1, 2 (два відділення), 5, 16 (два відділення) та 17. У сьомій лікарні ведуться роботи по оформленню пакету документів з НСЗУ на проведення реабілітації.
 
Один із найпотужніших реабілітаційних центрів було відкрито у 2017 році на базі лікарні №5. Він розрахований на 70 ліжок. Коштом міського бюджету придбано сучасне обладнання, працюють досвідчені фахівці. С 2022 року реабілітацію пройшли вже близько 1000 чоловік. Наразі, тривають роботи з розширення кількості ліжок Центру. Нове відділення розраховане на 36 ліжок.

Також на теперішній час завершується проведення поточного ремонту приміщень та оснащення реабілітаційного відділення 17-ї лікарні, продовжуються ремонти в 7-й та 16-й лікарнях, готуються документи для проведення ремонту та обладнання в 1-й лікарні.


 
Олександр Вілкул сказав: «У нас після завершення ремонтних робіт буде функціонувати 8 реабілітаційних відділень на 266 ліжок. Зараз проводяться роботи у новому відділенні п’ятої лікарні. Я вдячний за підтримку керівництву Дніпропетровщини у реалізації цього дуже потрібного медичного проєкту. Крім сучасного ремонту тут буде одне з кращих в Україні обладнання – на рівні європейських стандартів. В цілому, для нових відділень виділено 39,2 млн грн з міського бюджету, а завдяки налагодженій нами співпраці з Урядом Чехії понад 400 тис євро надасть на обладнання Чехія. Робота триває».
 
Найважчим у цьому питанні є забезпечення кадрами. Реабілітація це – комплексний процес і неможливо обмежитись одним спеціалістом, потрібна багатопрофільна команда медиків, об’єднаних спільною метою. Тому, щира подяка всім нашим лікарям, медичним сестрам, всім хто рятує життя, для кого професія стала дійсно покликанням! Зараз наші медики так само на передовій, рятуючи життя та повертаючи здоров’я нашим Захисникам і Захисницям».
 
Тетяна Хакімова, медичний директор міської лікарні №5 відзначила: «Наш заклад надає допомогу за декількома напрямками: складна скелетна травма, поранення хребта і психологічна допомога. У нас працює два психолога і  вони працюють  з військовослужбовцями, які знаходяться у нас на лікуванні.   На сьогоднішній день багато  пацієнтів потребують реабілітації, тому постало питання про додаткове відкриття реабілітаційного відділення. У нас дуже великий  досвід по реабілітації  і у новому відділенні буде сучасне обладнання  саме під ті травми, з якими у нас  знаходяться пацієнти. Велика подяка міській владі, яка підтримує  нас і  тримає,  так би мовити, на пульсі реабілітацію військових, цивільних,  ВПО і ми   у нашому закладі надаємо безкоштовну допомогу. Це дуже важливо».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі