Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі в 32 дитячих садочках працює 89 чергових груп (фото)

В місті поступово відновлюють роботу закладів освіти в режимі “на прийом дітей”. Все відбувається з урахуванням норм безпеки.

Тобто відкривають на прийом дітей виключно ті дитячі садочки, в котрих є укриття або поблизу яких є сховища у школах. Заклади освіти мають отримати від фахівців ДСНС відповідні дозвіли на відкриття.
«Відновлення роботи дитячих садочків у місті – складне рішення, але необхідне. Сьогодні багато батьків несуть службу у лавах ЗСУ, працюють у лікарнях, у правоохоронних органах, підприємствах критичної інфраструктури. Дуже часто дітей залишити не мають із ким. Тому, разом з Радою оборони міста ми прийняли рішення поступово відновлювати роботу дошкільних закладів. Але, тільки тих, де є укриття в самій будівлі чи поблизу. З 17 квітня частина дитячих садків Кривого Рогу вже відновила роботу в експериментальному режимі чергових груп. Наразі, у 32 закладах освіти працює 89 чергових груп. Ми не зупиняємося і продовжуємо роботу в цьому напрямку, оскільки розуміємо, що у нас в місті багато батьків, готових відправити своїх дітей до дитсадків. До кінця травня буде вже відкрито 42 садочки, а влітку плануємо довести їх кількість до 63-х. З міркувань безпеки прийнято рішення зменшити кількість одночасного перебування діток в групах до 15. Це для того, щоб вихователі та їх помічники ефективно і швидко дотримувались всіх правил безпеки під час повітряної тривоги», – сказав міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул.
У сховищах закладів освіти, що розпочали роботу на прийом дітей, повністю відремонтовано та приведено до ладу електропроводка, вентиляція, каналізація, стіни, ремонтуються стелі та облаштовуються санвузли. Укриття укомплектовані всім необхідним як для короткочасного, так і тривалого перебування дітей. Крім того, є необхідний запас води, їжі, засобів гігієни. Також, перед відкриттям дитячих садочків проводиться обов’язкове тестування на Ковід працівників дошкільних закладів, які розпочинають роботу.
Лариса Фартушна, директор дитсадка №51 зазначила: «Ми дуже чекали відновлення роботи у нашому закладі. Більше року не бачили своїх вихованців. Зараз у садочку 3 групи. Це — одна група раннього віку та три групи дошкільного віку. На базі нашого закладу з 1 березня займаються діти старшого дошкільного віку – майбутні першокласники. З 24 квітня, після ремонту укриття на 100 місць, ми відкрили 3 чергові групи для дітей віком від 4 до 6 років. Наш заклад відвідують вихованці трьох дитсадків: №51, №79 та №241. В середньому до 40 дошкільнят щоденно. Ми дуже вдячні керівництву міста та Раді оборони за підтримку й допомогу та можливість повернутися до улюбленої роботи!».
Нагадуємо, що в першу чергу до груп зараховувалися малюки, чиї батьки загинули, перебувають у полоні чи пропали безвісти в ході бойових дій; якщо один з батьків перебуває у лавах Збройних сил України; дітей військовослужбовців на період проходження ними лікування в закладах охорони здоров’я та реабілітаційних заходів; дітей військовослужбовців Національної гвардії України, підрозділів територіальної оборони та органів Національної поліції України, чиї батьки працюють на підприємствах, установах, організаціях Кривого Рогу.
На сьогодні завершено ремонтні роботи укриттів та є дозвіл від ДСНС на використання тимчасових сховищ у 102 закладах середньої освіти та дитячих садках.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі