asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі відбулась інформативна зустріч із керівництвом податкової Дніпра та Кривого Рогу (фото)

16 серпня Асоціація «Союзу бізнесу Кривого Рогу», яку очолює відомий підприємець Михайло Мармер, запросила на важливу зустріч із керівництвом податкової Дніпра та Кривого Рогу.

Основні питання – роз’яснення змін Закону № 3219, а саме про скасування військових пільг у оподаткуванні з 01.08 та обов’язкові РРО з 01.10.

На заході були присутні майже 100 підприємців міста.


В ході зустрічі фахівці відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Криворізький регіон) надали роз’яснення присутнім щодо застосування та використання реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та програмних РРО (далі – ПРРО) при провадженні господарської діяльності та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України № 3219. Зокрема, акцентовано увагу, що суб’єкти господарювання, на яких поширюється дія Закону України від 06 липня 1995 року № 265-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами (далі – Закон № 265), для здійснення розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формі зобов’язані зареєструвати РРО або ПРРО в контролюючих органах.

Під час спілкування з платниками податківці також нагадали, що з 01.01.2022 всі суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції, крім «єдинників» 1 групи, у своїй діяльності зобов’язані використовувати РРО/ПРРО. Акцентовано увагу на тому, що норми Закону № 3219 не передбачають звільнення від використання РРО/ПРРО на період дії воєнного стану. При цьому, Законом № 3219 за порушення вимог Закону № 265, вчинені у період з 01.01.2022 до 01.10.2023, суб’єктів господарювання звільнено від відповідальності, крім відповідальності за порушення порядку розрахунків при продажу підакцизних товарів, діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти та у сфері організації та проведення азартних ігор. Платникам також нагадали, що ДПС України пропонує до застосування безоплатне ПРРО, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.

Комунікації податкової служби Дніпропетровщини необхідні і мають позитивний результат, адже практична допомога і консультації щодо застосування та реєстрації РРО та/або ПРРО, підвищують обізнаність платників, а отже і сприяють роботі суб’єктів господарювання без порушень податкового законодавства. 

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі