asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі віддали останню шану загиблому воїну Федору Жидкову

У Кривому Розі віддали останню шану загиблому воїну Федору Жидкову. Чоловік та його родина довгий час жили в окупації у с. Козацьке на Херсонщині, а потім переїхали до Кривого Рогу.

Федір Миколайович пішов на фронт у січні цього року. На той момент, він навчався у Новокаховському фаховому коледжі ТДАТУ. Щоб піти воювати, він узяв у закладі академвідпустку.

Служив старшим стрільцем-оператором 23-ї окремої мотострілецької бригади. Загинув 7 червня поблизу Новодарівки Пологівського району Запорізької області. За місяць чоловіку мало б виповнитись 40 років, але ординці-окупанти обірвали життя захисника.

«Це була добра і чуйна людина, – каже родичка Ольга Жидкова. – Пішов воювати добровільно. Сказав: «Я ховатись не буду!» Патріотом був. Коли ми жили в окупації на Херсонщині, на інший берег не можна було виїхати, то він помагав людям, пенсіонерам носив продукти. Не міг виїхати з села, бо його мама маломобільна, та й не хотіла переїжджати. А потім все-таки перебралися до Кривого Рогу, і він одразу пішов служити».

 Вражені загибеллю захисника і в колективі Козацького ліцею Новокаховської громади:

“У бою за Україну, її свободу і незалежність загинув випускник Козацької школи, син наших колег-педагогів Федір Жидков. Колектив Козацького ліцею і батьківська спільнота висловлюють щирі співчуття матері загиблого Героя Людмилі Федорівні, дружині Наталії Володимирівні та сину Андрію. Вічна пам’ять і шана справжньому Патріоту України!”

Поховали бійця на Центральному кладовищі. У нього залишилась родина: мама, сестра, дружина і син. Єдиний син Федора Миколайовича, Андрій, теж зараз захищає нашу Батьківщину.

Вічна пам’ять і шана Герою!

Джерело: ТРК Рудана

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі