asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі відкрили додатково ще 8 садочків (фото)

З дотриманням норм безпеки у Кривому Розі відновлюють роботу дитячих садочків – вже відкрито 87 закладів, працює 303 чергові групи, їх відвідують понад 3,5 тисяч малюків.

В одному з дошкільних закладів Металургійного району проведено виїзну нараду щодо роботи садочків в режимі офлайн.

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої інформації.

У Кривому Розі, з дотриманням усіх норм безпеки, продовжують відновлювати роботу дитячих садочків. Адже наболілим для працюючих батьків є питання, на кого залишити вдома свою дитину і чи безпечно буде малечі в садочку.

У місті використовують всі наявні можливості, щоб облаштувати сховища. Усі вони обов’язково сертифікуються ДСНС, а працівники садків намагаються зробити так, щоб навіть укриття виглядали для дітей красиво та мирно.

Це дало можливість з цього понеділка відкрити додатково ще 8 садочків: 5 – в Покровському, 2  – в Металургійному та 1 – у Довгинцівському районах. Таким чином, вже працює 87 дошкільних закладів. До кінця року планують, що кількість садочків збільшиться майже до 100. Крім цього, ремонтують укриття ще в 16 центрах позашкільної освіти. В цілому, на облаштування укриттів у 215 закладах освіти з міського бюджету виділено 129 млн грн.

У Металургійному районі відкрито 16 дитячих садочків, у 12 – обладнані сховища та 4 – відвідують укриття у поруч розташованих закладах освіти, всі вони отримали дозвіл від ДСНС.

«До дитячих садочків приймають всіх діток – обмеження, які діяли з початку, коли садків було мало (тільки діти військовослужбовців і тих, у кого обоє батьків працюють) знято. Зараз місця у закладах є, тому батьки можуть звернутися до керівників своїх садочків або до районного управління освіти та записати  дитину до садочку. Можливо, не той, який біля вашого будинку, але порекомендують інший», – зазначив голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

У дитячому садочку, де проводилася нарада, коштом міського бюджету в укритті виконані всі необхідні роботи, починаючи від улаштування вентиляції, виконання електромонтажних робіт до косметичного ремонту.

«Все зроблено якісно та у визначений термін. Зараз у садочку працюють дві чергові групи, які відвідують дітки віком від 3 до 7 років. У середньому – до 30 дошкільнят щоденно. Ми дуже вдячні керівництву міста та Раді оборони за допомогу і можливість повернутися до улюбленої роботи! З нетерпінням чекали на відновлення виховного процесу у  нашому садочку. Понад рік не бачили своїх вихованців. Зараз надолужуємо прогалини у спілкуванні та вихованні з малечею», – зазначила Наталія Нестеренко, в. о. директора дитячого закладу.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі