asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі відкрили меморіальну дошку на честь мужнього земляка Миколи Бондаренка (фото)

На фасаді будинку у Покровському районі, де проживав старший солдат, командир мінометного розрахунку Микола Бондаренко, встановлено пам’ятну дошку на його честь.

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої інформації.

Вчора, 14 березня, біля будинку по вулиці Світальського зібралися рідні, друзі та побратими Миколи, керівництво Ради оборони міста, щоб віддати шану полеглому Герою, покласти квіти та вклонитись за його подвиг.

Микола Бондаренко загинув 26 квітня 2022 року на Донеччині. Йому було лише 23. Героя нагороджено нагрудним знаком «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня та орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Валентина Бондаренко, мати полеглого воїна: «Дуже важко підібрати слова, коли війна забрала найдорожче … У Колі було ще стільки мрій. Був справедливим, амбітним, дорослим не по роках хлопцем, мав свою власну думку, любив спорт та психологію. Ще у 2021 році він говорив, що буде повномасштабна війна, але ми не могли в це повірити. Розуміла, що син одразу піде на війну. 23 лютого Микола пішов до військкомату і вже 25 лютого поїхав у «гарячі» точки фронту. Жодного разу він не жалівся про те жахіття, що бачив. Біля нашого будинку перейменували вулицю на його честь. Дякую всім, хто підтримав нашу пропозицію! Тепер він житиме в назві вулиці, а з меморіальної дошки буде щодня проводжати та зустрічати мешканців цієї вулиці, на якій він теж прожив всі свої 23 роки. Микола віддав своє життя, аби ми жили в мирній та незалежній Україні. Вічна слава всім Героям! Та низький уклін тим, хто продовжує боронити кожен сантиметр нашої землі».

Микола Бондаренко був саме добровольцем. Йому було лише 23 роки, він працював на шахті, але пішов боротися з ворогом. 26 квітня 2022 року він загинув на Донеччині, на одному з найважчих напрямків фронту – Авдіївському.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі