Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі відзначили провідних спортсменів серед ветеранів війни та учасників бойових дій, які беруть участь у міжнародних та Всеукраїнських змаганнях

У рамках муніципальної Програми розвитку фізичної культури і спорту у 2024 році ще 12 ветеранів й військовослужбовців та 3 тренери, які готували спортсменів до участі у змаганнях відзначені щорічними стипендіями за успішні виступи на міжнародних та Всеукраїнських змаганнях.

Про це повідомили у міському управлінні преси та внутрішньої політики.

Привітав спортсменів та вручив їм сертифікати голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.
«Криворізькі спортсмени відомі далеко за межами України, зберігають і примножують славні традиції спорту. Зараз спортивну естафету продовжують наші криворізькі Захисники та Захисниці, наші ветерани та військовослужбовці. У рамках нової ветеранської політики – політики Героїв ми активно підтримуємо ветеранський спорт. Пишаємося нашими чемпіонами і розуміємо, що спортивні досягнення – це результат таланту і щоденних тренувальних занять під керівництвом кращих тренерів. З 2023 року за високі досягнення на міжнародних та Всеукраїнських змаганнях ветерани почали отримувати відповідні щорічні стипендії на суми від 6 до 100 тис. грн. Підтримка військових ветеранів дуже важлива. Це – комплекс заходів, включаючи і прямі виплати з бюджету, і психологічну, реабілітаційну, а також соціальну адаптацію ветеранів», – підкреслив О. Вілкул.

У 2023 році стипендії отримали 8 ветеранів на суму 358 тис. грн, а в Ι півріччі 2024 року стипендії отримали вже 17 ветеранів та 3 тренера за видами спорту, які готували ветеранів до змагань на суму 662 тис. грн.


За підсумками участі у Всеукраїнських змаганнях «Ігри Нескорених» в Києві ще 12 ветеранів і військовослужбовців та 3 тренери отримали стипендії на загальну суму 188 тис. грн.
Серед спортсменів – призери та переможці Всеукраїнських змагань з відбору кандидатів до національної збірної команди України для участі у міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених» у 2025 році. Спортсмени виборювали перемоги з таких видів спорту: плавання, веслування на тренажерах, волейбол сидячи, стрільба з лука, настільний теніс, штовхання ядра, легка атлетика (метання диска).

Прущак Олександр, переможець змагань, який отримав сертифікат сказав: «Для нас, ветеранів, можливість займатися спортом та брати участь у змаганнях таких рівнів дуже важлива. Всі види спорту з яких проходять тренування у нашому місті, різнобічні та захоплюючі. Ми вдячні міській адміністрації за таку можливість, приємно відчувати турботу та підтримку про нас. Саме це надає нам стимул й надалі брати участь в змаганнях та прославляти наше місто. Крім того, заняття спортом допомагають нам не тільки тримати фізичну форму, а й проходити реабілітацію. Такі стипендії також надають нам впевненість, що все що ми робимо – це важливо».

За 5 місяців 2024 року – 100 ветеранів та військовослужбовців брали участь у восьми змаганнях: Всеукраїнські комплексні спортивно-інклюзивні змагання «Сильні України» 10 лютого м. Дніпро; Міжнародні змагання повітряних Сил США 08-14 березня м. Лас-Вегас (США); Всеукраїнські змагання з адаптивних видів спорту «Сильні України» 23 березня м. Одеса; Всеукраїнські змагання «Кубок Серцевіра» 7 квітня м. Чернігів; Всеукраїнські змагання з адаптивних видів спорту «Київ Незламний» 27-28 квітня м. Київ; Всеукраїнські змагання з адаптивних видів спорту «Сильні України» 11 травня м. Хмельницький; Всеукраїнські змагання з адаптивних видів спорту «Сильні України» 25 травня м. Кропивницький; Всеукраїнські змагання «Ігри Нескорених» 30 травня – 02 червня м. Київ з відбору на міжнародні змагання Invictus Games – 2025 в Канаду.

На цих змаганнях криворізькі ветерани та військовослужбовці завоювали 140 медалей, з яких 70 золотих, 47 срібних та 23 бронзових.

Також, у Кривому Розі організовано та вже другий рік проводяться змагання Veterans Family Games Кривий Ріг.

Переможці отримують по 5 тис грн, призери – медалі, кубки та спортивну атрибутику. У змаганнях взяли участь вже більше тисячі чоловік. Також для ветеранів та членів їхніх сімей створено можливість безкоштовних занять у комунальних басейнах.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі