Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі військовий і волонтери виявилися типовими «ГОП-СТОПівцями»

Як не прикро визнавати, але на лаві підсудних за злочин опинилися один військовий і двоє волонтерів. Трійка об’єдналася у таке собі кримінальне угрупування з метою викрасти мотоцикл Suzuki. При цьому чоловіки чітко розписали ролі у хитромудрому сценарії свого злочину.

Отже, на початку серпня 2023 року на популярному сайті оголошень вони побачили, що в Кривому Розі чоловік продає мотобайк. Відразу ж вирішили не купувати, а заволодіти двоколісним.

За їх планом, вони повинні були домовитися про зустріч із продавцем, а далі його «вирубити», а мотоцикл забрати. Так і зробили, при чому усі троє були із Запорізької області.

3 серпня зловмисники на автівці товариша прибули до домівки жертви. Продавець люб’язно показував товар, дав дозвіл проїхатися. Покупець сів на байк і дременув, а через декілька хвилин зателефонував і повідомив, що мотоцикл зламався. Двоє товаришів і власник сіли в машину й поїхали «рятувати», а на місці діяли за домовленістю: спочатку бризнули в обличчя продавця суміш із газового балончика «Терен 4», а далі кинулись бити. Коли останній не міг чинити опір, залишили його поблизу села Глеюватка на дорозі, що веде до ТОВ «Криворізький м`ясокістковий завод», а самі поїхали на своїй машині та чужому мотоциклі.

Оговтавшись, потерпілий звернувся в поліцію. Встановити зловмисників було справою часу. Згодом з’ясувалося, що «покупець» – військовослужбовець, у частині має позитивну характеристику, відзначений нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «Сталевий хрест», є учасником бойових дій, зазнав поранення під час виконання бойового завдання. Двоє його товаришів – волонтери БО «Благодійний Фонд Ярослава Гришина», а за період участі у волонтерській діяльності характеризуються позитивно.

Самі обвинувачені ще на етапі досудових заходів компенсували потерпілому матеріальну та моральну шкоди, а також, як стверджували на суді, навіть помирилися. Провину визнали, просили суворо не наказувати.

8 грудня 2023 року Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу усіх трьох громадян визнав винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України,  і призначив покарання у виді 5  років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України осіб звільнено  від відбування покарання з випробуванням, визначивши іспитовий строк 1  рік.

Також вирішено стягнути у рівних частках з підсудних на користь держави вартість проведених експертиз у загальній сумі 10 516 гривень. Суд розпорядився арешт на речові докази скасувати і все повернути власникам.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі