asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі військовий намагався «продати» відстрочку товаришеві

Фігурант справи перебував на військовій службі за призовом під час мобілізацій, був командиром відділення самохідного артилерійського взводу у військовому званні «сержант». Його дотичність до військових правил дозволила піти на злочин – одержання неправомірної вигоди.

Так, в березні 2024 року він зустрівся зі своїм знайомим та дізнався, що йому прийшла повістка на службу. І тоді військовий вирішив допомогти товаришеві уникнути служби, але потребував за свою «послугу» 2 000 доларів США.

Він пообіцяв, що вирішить питання щодо надання відстрочки від військової служби строком на 6 місяців та видачі відповідного військово-облікового документу.

У свою чергу чоловік, почувши ці вимоги, вирішив звернутися до працівників правоохоронних органів та повідомив про кримінальне правопорушення. 29 березня о 15:55 було призначено передачу коштів, а під час цієї процедури військового затримали.

Умисні дії сержанта кваліфіковано за ст. 369-2 ч.2 КК України, за ознаками одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

30 травня 2024 року Інгулецький районний суд м. Кривого Рогу  визнав громадянина винуватим і призначив узгоджену між сторонами міру покарання у виді 4 років позбавлення волі, але з випробуванням на 2 роки.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі