asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі військовий захистив доньку й отримав судимість за супутні злочини

Чоловік, маючи на утриманні двох рідних доньок та двох – дружини від першого шлюбу, на початку повномасштабного вторгнення добровільно пішов на фронт. Служив кулеметником, здобув звання «молодший сержант», проте у травні 2023 року отримав поранення та контузію й був тимчасово звільнений зі служби.

Вдома проходив лікування та оговтувався від стресового стану, а восени потрапив у поле зору правоохоронців. 25 вересня о 15:30 він зустрів на вулиці чоловіка, з яким вступив у словесний конфлікт, а потім став збивати битою.

Пізніше, в ході досудового слідства та на  суді чоловік розказав причини конфлікту. Уся справ в тому, що потерпілий ображав його 13-літню доньку, кепкував із неї та насміхався через стан батька. Коли ж військовий дізнався про це, то вирішив «врозумити» хлопчину.

Але коли розглядалися обставини цієї справи, то виявили ще ряд правопорушень з боку обвинуваченого. Виявилося, що з війни чоловік привіз гранату, яку знайшов на полі бою в Запорізькій області. Сержант зняв декілька з розтяжок, склав у рюкзак, а коли здавав командуванню, то випадково одну залишив, вважаючи її не бойовою, а світло-шумовою.

Ще одним проступком чоловіка став факт зберігання вдома нарковмісної речовини – коноплі. Кущі чоловік помітив поблизу посадки, де рубав дрова. Привіз додому, висушив і час від часу «знімав стрес».

Щодо характеристики з військової частини, то за підписом командира надійшов наступний текст: «..зарекомендував себе з негативної сторони, неодноразово був притягнутий до адміністративної відповідальності за перебування на території військової частини в стані алкогольного сп`яніння. Недисциплінований, має низький рівень підготовки». Також не на користь підсудного була й довідка з лікарні: «…звертався за медичною допомогою з грудня 2013 року по лютий 2019 року з приводу психічних та поведінкових розладів внаслідок вживання канабіоїдів. Синдром залежності».

У ході судових засідань чоловік заявляв, що про всі свої вчинки шкодує й розкаюється, просив строго не карати, оскільки являється єдиним годувальником великої родини.

5 квітня 2024 року Дзержинський районний суд міста Кривого Рогу визнав громадянина винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 126, частиною 1 статті 263, частиною 1 статті 309 КК України, та призначити йому покарання:

– за частиною 1 статті 126 КК України – у виді громадських робіт тривалістю в 200 годин,

– за частиною 1 статті 309 КК України – у виді обмеження волі на строк 2 роки,

– за частиною 1 статті 263 КК України у виді 3 років позбавлення волі.

На підставі статті 75 КК України суд вирішив звільнити  чоловіка  від відбуття призначеного покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з іспитовим терміном в 1 рік.

Також підсудний повинен сплатити на користь держави в особі Дніпропетровського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України 4 000 гривень за проведені експертизи.

Усі вилучені речові докази суд розпорядився знищити.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі