Всі новини про життя міста

У Кривому Розі військовий захистив доньку й отримав судимість за супутні злочини

Чоловік, маючи на утриманні двох рідних доньок та двох – дружини від першого шлюбу, на початку повномасштабного вторгнення добровільно пішов на фронт. Служив кулеметником, здобув звання «молодший сержант», проте у травні 2023 року отримав поранення та контузію й був тимчасово звільнений зі служби.

Вдома проходив лікування та оговтувався від стресового стану, а восени потрапив у поле зору правоохоронців. 25 вересня о 15:30 він зустрів на вулиці чоловіка, з яким вступив у словесний конфлікт, а потім став збивати битою.

Пізніше, в ході досудового слідства та на  суді чоловік розказав причини конфлікту. Уся справ в тому, що потерпілий ображав його 13-літню доньку, кепкував із неї та насміхався через стан батька. Коли ж військовий дізнався про це, то вирішив «врозумити» хлопчину.

Але коли розглядалися обставини цієї справи, то виявили ще ряд правопорушень з боку обвинуваченого. Виявилося, що з війни чоловік привіз гранату, яку знайшов на полі бою в Запорізькій області. Сержант зняв декілька з розтяжок, склав у рюкзак, а коли здавав командуванню, то випадково одну залишив, вважаючи її не бойовою, а світло-шумовою.

Ще одним проступком чоловіка став факт зберігання вдома нарковмісної речовини – коноплі. Кущі чоловік помітив поблизу посадки, де рубав дрова. Привіз додому, висушив і час від часу «знімав стрес».

Щодо характеристики з військової частини, то за підписом командира надійшов наступний текст: «..зарекомендував себе з негативної сторони, неодноразово був притягнутий до адміністративної відповідальності за перебування на території військової частини в стані алкогольного сп`яніння. Недисциплінований, має низький рівень підготовки». Також не на користь підсудного була й довідка з лікарні: «…звертався за медичною допомогою з грудня 2013 року по лютий 2019 року з приводу психічних та поведінкових розладів внаслідок вживання канабіоїдів. Синдром залежності».

У ході судових засідань чоловік заявляв, що про всі свої вчинки шкодує й розкаюється, просив строго не карати, оскільки являється єдиним годувальником великої родини.

5 квітня 2024 року Дзержинський районний суд міста Кривого Рогу визнав громадянина винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 126, частиною 1 статті 263, частиною 1 статті 309 КК України, та призначити йому покарання:

– за частиною 1 статті 126 КК України – у виді громадських робіт тривалістю в 200 годин,

– за частиною 1 статті 309 КК України – у виді обмеження волі на строк 2 роки,

– за частиною 1 статті 263 КК України у виді 3 років позбавлення волі.

На підставі статті 75 КК України суд вирішив звільнити  чоловіка  від відбуття призначеного покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з іспитовим терміном в 1 рік.

Також підсудний повинен сплатити на користь держави в особі Дніпропетровського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України 4 000 гривень за проведені експертизи.

Усі вилучені речові докази суд розпорядився знищити.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
2 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
вова-какая разницца
27 днів тому

таких тисяч,нажаль, а коли бійці бачать несправедливість,що одні кладуть життя за Україну,а другі крадуть(де резніков?),баканов?),та багато ухиляються, то нажаль, маємо таку картину….
а конопля,яка заспокоює,чомусь під забороною,а алкоголь, що визиває агресію,та страшніше коноплі,не заборонена!! Сюр!!

Це шість останніх новин на цензорі:
– Чехія законтрактувала для України 180 тисяч снарядів, – прем’єр Фіала
– Маляр задекларувала 101 тисячу гривень доходу в компанії, яка виробляє зброю та **********, – ЗМІ
– Воїни ЗСУ з РСЗВ HIMARS уразили скупчення окупантів поблизу Красногорівки. є ВIДЕО
– Прокурор Київської облпрокуратури Гуцуляк оселився в котеджному містечку, де будинки коштують від 18 млн грн, – ЗМІ. ФОТО
– Єврокомісія схвалила план реформ для України на наступні 4 роки, це відкриє доступ до 50 млрд євро фіндопомоги
– На фронті загинув боєць 59 окремої мотопіхотної бригади Павло Петриченко
Тобто, дві новини про Героїв на фронті, дві новини – як європейці вирішують наші проблеми замість української зЕвлади, а дві новини – як зевлада “працює”в карман, Ось так і живемо: одні воюють і помирають, інші – працюють в крман, а європейці працюють замість тих, хто краде???

Буковель-оманский
26 днів тому

Єрмак теж, як і Зе, не служив… Шмигаль теж не служив… Стефанчук не служив… Арахамія не служив…
Оголошую флешмоб: знайди топ-слугу, який служив у війську!

“Ага, їм і винищувачі F-35, і Ейзенхауер, і збивають всі ракети та шахеди.. А нам? А ми шо?
Так а фулі ми???

…В Ізраїлі не кладуть бруківку замість будування оборонних споруд.
В Кнессеті та уряді Ізраїлю майже всі депутати та міністри (в тому числі жінки) колишні військові. І жоден з них не відпочиває в Монако у період війни та не мутить мільярдні оборудки з військового бюджету..

В Армії оборони Ізраїлю ти служиш з ПОВНИМ забезпеченням всім необхідним для війни.
В Ізраїлі волонтери не закуповують дронів вдесятеро більше, ніж держава..

..В Ізраїлі НЕМОЖЛИВО вчинити так, як в нас із Залужним, Шапталою, Забродським та купою інших бойових офіцерів вищого рівня.
Як і неможливо закатувати в асфальт мільярди ковідних та оборонних коштів..

Та, о ужас, за весь час арабо-ізраїльського конфлікту ані години не існувало загальнонаціонального телемарафону!!
То кому в першу чергу союзники будуть допомогати всіма засобами і потужностями???

Останні записи

Популярні новини