asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі водійку підставив наркоман?

Справа у суді відносно жінки, яка, будучи за кермом Toyota Prius, збила пішохода, розглядалася у суді декілька років. Власне, пригода сталася у 2019 році влітку на ділянці дороги по вулиці Кресівській. В районі зупинки громадського транспорту «Торгівельний комплекс», де поряд на проїзній частині розміщено нерегульований пішохідний перехід, на її капот різко впав чоловік.

Внаслідок удару потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, садно лівої тім`яної області, перелом кісток склепіння та основи черепа ліворуч, забій головного мозку, субдуральна гематома, пневмоенцифалія, гемосинус основної пазухи, гемосинус комірок соскоподібного відростка ліворуч. Виявлені травми відносяться до тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя.

Коли ж діло дійшло до суду, то дії обвинуваченої водійки кваліфіковано за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України, за ознаками: порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяли потерпілому тяжке тілесне ушкодження.

Проте жінка в ході судових засідань свою винуватість не визнала й вказала, що чоловік на момент аварії перебував у стані наркотичного сп’яніння, неадекватно оцінював ситуацію навколо, а також під час падіння з його карману випав шприць із специфічною рідиною. Після того, як він почув, що на місце автопригоди прибуде служба 102, то намагався втекти. Обвинувачена також наголосила, що чоловік сам кинувся на автомобіль, оскільки через свій стан не контролював свої дії.

Проте суд узяв до уваги пояснення водійки лише частково, а більше спирався на покази судмедексперта та свідків, протокол з місця ДТП та свідчення потерпілого.

У результаті 18 жовтня 2023 року м. Кривий Ріг Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу визнав громадянку винною у вчиненні кримінального правопорушення в пред`явленому обвинуваченні за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України і призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки з випробуванням на 1 рік.

Також ухвалено рішення стягнути з обвинуваченої на користь суму грошових коштів у розмірі 190 000  гривень 00 копійок, в якості відшкодування за моральну шкоду, що спричинена кримінальним правопорушенням.

До того ж підсудна повинна сплатити 4 553 гривні на користь державного бюджету України судові витрати за проведення експертиз. Що ж стосується автомобіля, то з нього арешт не скасовано.

Вирок може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом 30-ти днів з дня його проголошення шляхом подання апеляційної скарги через Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі