asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі водію суд призначив штраф у розмірі 17 000 гривень за пропозицію хабара поліцейським

Тернівський районний суд міста Кривого Рогу затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором Криворізької північної окружної прокуратури та обвинуваченим за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Підсудного визнано винним у пропозиції службовій особі надати неправомірну вигоду  та призначено йому узгоджене сторонами покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 000 гривень.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Судом встановлено, що у березні 2023 року водій автомобіля «Чері Амулет» був зупинений поліцейськими, які несли службу у складі екіпажу автопатруля «БУРАН 101». Поліцейські запропонували водію пройти огляд, щоб перевірити його стан на наявність алкоголю в крові. Але замість цього, водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду – спочатку у розмірі 5 000 гривень, а потім – 12 000 гривень, за те, щоб вони не складали протокол про його стан. Попри відмову патрульних й попередження про кримінальну відповідальність за це, водій автомобіля «Чері Амулет» не полишав спроб «відкупитися».

Такі дії правоохоронці кваліфікували як корупційне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 369 КК України.

Під час досудового розслідування прокурор і обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості, узгодивши правову кваліфікацію, істотні обставини та покарання, й просили суд її затвердити.

Суд встановив, що водія обґрунтовано обвинувачують в інкримінованому злочині, він повністю визнав свою винуватість й розуміє характер обвинувачення, вид покарання, свої права та наслідки угоди, тому суд ухвалив рішення її затвердити.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі