asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі з Днем народження привітали визволительку міста – 97-річну Валентину Погорілову

15 січня, у дев’яносто сьомий день народження Валентини Іванівни Погорілової, в.о. міського голови Юрій Вілкул відвідав учасницю бойових дій – привітав зі святом та вручив іменинниці квіти та подарунок.

У Кривому Розі проживає близько 2,5 тис. ветеранів Другої світової війни, у тому числі, 14 – безпосередніх учасників бойових дій Другої світової війни, серед яких визволителька міста Валентина Іванівна Погорілова.

«У нашому місті завжди з повагою і турботою ставилися та ставляться до ветеранів війни, учасників бойових дій, до дітей війни та в’язні концтаборів. За весь час повномасштабної війни разом з Радою оборони докладаємо всіх зусиль та піклуємося про ветеранів. Ми не скоротили жодної соціальної виплати, які виплачуються у рамках муніципальної програми соціального захисту. Крім матеріальної допомоги, ветерани отримують продуктові набори, здійснюється фінансова підтримка ветеранських організацій. Така підтримка зараз особливо потрібна людям поважного віку. 

І сьогодні, в день народження нашої героїчної визволительки Валентини Іванівни, ми раді вітати її з таким поважним святом. На долю Валентини Погорілової випали тяжкі випробування, Друга світова війна, відбудова після перемоги. Ця жінка героїчна все здолала. І, наразі, для нашого покоління є прикладом мужності та відданої любові до рідної землі. В цей день хочу побажати нашій іменинниці міцного здоров’я, злагоди та, найголовніше – миру!» – сказав Юрій Вілкул.

Місто завжди переймається долею Валентини Іванівни, на кожне свято або за потреби, крім матеріальної допомоги вона отримує різні важливі для неї подарунки – побутову техніку та необхідні речі для оселі.

Довідково: ПОГОРІЛОВА ВАЛЕНТИНА ІВАНІВНА народилась 15.01.1927 року у селі Студенок Ізюмського району Харківської області. У воєнні роки служила фронтовою операційною медичною сестрою. Брала участь в боях на території України, Молдавії, Югославії, Угорщини. У 1945 році була поранена. Після війни Валентина Іванівна присвятила життя порятунку людей, пропрацювавши медсестрою понад 50 років.

За участь у бойових діях має державні нагороди: ювілейні нагороди до річниць Перемоги, є кавалером відзнаки виконкому Криворізької міської ради – нагрудного знаку «За заслуги перед містом». У 2022 році відзначена Медаллю «Почесний ветеран».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі