Всі новини про життя міста

У Кривому Розі за пропаганду комунізму чоловік отримав умовний термін і можливість апеляції

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу затвердив угоду про визнання винуватості та визнав 39-річного чоловіка винним у публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму (частина 1 статті 436-1 Кримінального кодексу України).

У результаті чоловік повністю визнав свою провину у скоєному, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю скоєного кримінального правопорушення.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Вироком суду від 7 березня 2023 року відносно обвинуваченого  було затверджено угоду про визнання винуватості та призначено узгоджене сторонами кримінального провадження покарання у виді 3 років позбавлення волі, та звільнено від його відбування з іспитовим строком протягом 1 року.

Також за законом цей вирок суду ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом 30-ти днів з дня його проголошення.

Що стосується обставин справи, то слідством установлено, що з лютого 2022 року по січень 2023 року обвинувачений місцевий житель на власній сторінці у соціальній мережі «ВКонтакте», створеній раніше, поширював та розміщував публікації із символікою комуністичного тоталітарного режиму. Зокрема, зображення державного прапора та герба СРСР, прапора та інших зображень, в яких відтворюється поєднання серпа та молота, серпа, молота та п’ятикутної зірки.

Своїми діями обвинувачений криворожанин порушив Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» від 09.05.2015 року та вчинив кримінальне правопорушення за ознаками ч. 1 ст. 436-1 КК України.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі