Всі новини про життя міста

У Кривому Розі закликають громадян не ставати паліями (відео)

Щороку навесні починається сезон паління рослинних решток. За минулі два тижні на території Криворізького району зафіксовано 40 пожеж в екосистемах (68 пожеж з початку року) та 15 пожеж через спалювання сміття (57 пожеж з початку року). Вогнем знищено близько 30 га сухої рослинності.

Про це повідомляє фахівець по роботі зі ЗМІ 3 ДПРЗ Світлана Чередниченко.

Люди, які палять траву завжди переконані, що цим вони покращують врожайність. Але трав’яні пожежі призводять до помітного зниження родючості ґрунту.

Земляний родючий покрив, на якому спалюють траву, відновлюється лише через роки. Як бачимо на практиці дані діяння призводять до великої біди та завдають великої шкоди довкіллю.

Також пожежі, що виникають в екосистемах, становлять загрозу приватним житловим будинкам, втраті великих матеріальних цінностей та тваринам, які перебувають на території приватного угіддя.

Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко. Для цього необхідно залучати велику кількість особового складу рятувальників та пожежно-рятувальної техніки.

У зв’язку з цим рятувальники звертаються до криворожан: «Шановні громадяни! Не спалюйте рослинні рештки та сміття! Не завдавайте шкоди здоров’ю людей і навколишньому середовищу! Пам’ятайте, що за такі дії порушників притягують до відповідальності.

P.S. Нагадуємо, що навмисні підпали сухостою у воєнний час караються як диверсія. Тобто розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі