asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі замість утепленої дачі – суд і компенсація

На початку серпня минулого року так званий майстер з утеплення фасадів завірив мешканку Кривого Рогу в тому, що виконає свою роботу найкраще й швидше за інших. Після красномовної самореклами жінка погодилася на умови будівельника, а також дала йому 13 100 гривень завдатку. Матеріали потрібні були для утеплення дачного будинку.

Прикметно, але гроші потерпіла переказала на банківський рахунок, а щойно вони були зараховані – майстер зник. Усілякі спроби знайти зловмисника й змусити виконати роботу або повернути гроші не мали успіху, тому містянка звернулася в поліцію.

Дії чоловіка було кваліфіковано за ч.1 ст.190 КК України за ознаками: заволодіння чужим майном, шляхом зловживання довірою (шахрайство).

7 березня 2024 року Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу призначив узгоджене сторонами угоди про визнання винуватості покарання у виді обмеження волі строком на 1  рік, але з випробувальним терміном на 1 рік.

Також було ухвалено рішення стягнути з підсудного на користь заявниці в рахунок відшкодування завданої матеріальної шкоди в розмірі 11 000 гривень і  моральної шкоди в розмірі 10 000 гривень, а також на витрат, пов`язані з наданням професійної правничої допомоги в розмірі 2 000 гривень.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі