test

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі жінка представилася невісткою й виманила 30 000 гривень

Для того, щоб заволодіти чужими грошима, аферистка вдалася до розповсюдженого трюку – дзвінка родичці і проханням врятувати від тюрми.

Але перед тим, як застосовувати шахрайство, зловмисниця добре підготувалася: відкрила в різних банках картку, придбала декілька сім-карт і потренувалася з промовою.

У листопаді 2023 року близько 13:00 вона зателефонувала жінці поважного віку й, імітуючи поганий зв’язок та плач, представилася її невісткою. Заливаючись сльозами повідомила, що потрапила в халепу й затримана поліцією.

Потім аферистка різко змінила голос і сказала пенсіонерці, що з нею говорить слідча. Вона підтвердила факт затримання і сказала, що питання можна вирішити, але потрібно це робити швидко, поки немає експертиз. А далі назвала умови – перерахувати 30 000 гривень.

При чому робити це потрібно було так: на таксі приїхати у відділення «Нової пошти» і вже там переказати на рахунок гроші. Ошукана містянка погодилася на умови й все виконала, як їй у слухавку диктувала злочинниця.

На картку остання отримала 29 999 гривень, які витрачала на власні потреби, але жертва махінації швидко оговталася та звернулася в поліцію. Наступного дня за фактом правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 КК України, було розпочато кримінальну справу. Зловмисницю встановили.

14 травня 2024 року Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу визнав громадянку винуватою у пред`явленому обвинуваченні та призначив покарання у виді обмеження волі на строк 1 рік. На підставі ст.75 КК України підсудну було звільнено від відбування покарання у виді обмеження волі з випробуванням, на строк 1 рік.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи