asd

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі злочинці отримали вирок через 10 років після вбивства

Подія сталася у квітні 2014 року. Тоді до свого батька, над яким мав пожиттєву опіку з 2007 року, прийшов син із товаришем. Чоловік, як звичайно, приніс продукти та дізнатися про справи безпорадного, проте цього разу мав ще й інші наміри.

Із собою чоловіки принесли медичні пігулки «Сонмінал», але на місці діяли незапланованим сценарієм. Оскільки пенсіонер став сварити сина, що він привів чужу людину, зловмисники вирішили діяти радикально: накинули на безпомічного покривало, обмотали його мотузкою, а самі стали шукати по квартирі грошові накопичення та якісь дорогоцінні речі.

У якийсь момент злодії помітили, що їх жертва не рухається та не дихає. Кинувши все, вони втекли. Пізніше експерти встановлять, що чоловік помер від задухи.

Підозрюваних затримали 6 травня, і з тих пір вони знаходилися під вартою. Запобіжний захід їм змінили у січні 2018 року на цілодобовий домашній арешт. Таким чином підозрюваним було зараховано це ув’язнення у строк покарання.

26 грудня 2023 року Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу обох чоловіків визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15,  ч.2 ст.186 КК України, та призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі. Але з урахуванням перерахунку (1 день попереднього ув’язнення за 2 дні позбавлення волі), то слід вважати, що покарання відбуто.

Також суд ухвалив стягнути з кожного громадянина на користь Державного бюджету України судові витрати за проведення судової трасологічної експертизи (дактилоскопічні дослідження) в сумі 98 гривень 28 копійок.

Примітно, але на час винесення остаточного вироку, один із підсудних наразі знаходиться в лавах ЗСУ.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі