Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У Криворізькому районі капітан поліції намагався за хабар «відмазати» вбивцю

Капітана поліції, відповідно до наказу начальника Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області, був призначений на посаду оперуповноваженого сектору кримінальної поліції ВП №1 Криворізького РУП ГУНП в Дніпропетровській області у лютому 2021 року.

Тому, маючи владу та керуючись особистими інтересами, правоохоронець не гербував своїми «можливостями» й запропонував громадянину, причетному до вчинення умисного вбивства людини, свою допомогу щодо рішення слідчого у цій справі.

Свої «послуги» капітан оцінив у 10 000 доларів США, а підозрюваний за кримінальний злочин ч. 1 ст. 115 КК України охоче погодився. Так звані «перемовини» по справі тривали протягом квітня й травня 2022 року.

6 травня близько 14:30 поліцейський і підозрюваний зустрілися в безлюдному місці в селі Романівка, де й було передано гроші. Прикметно, але готівку в сумі 9 500 доларів США склали в металеву банку, а передавав її третій чоловік, особу якого не було встановлено.

На місці «угоди» співробітника поліції було затримано, а його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 369-2 КК України як одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав себе винуватим у повному обсязі у вчиненні, а суду пояснив, що щиро розкаюється у вчиненому, зробив для себе висновки подібного в майбутньому не вчиняти та просить суворо не карати. Просив врахувати, що на його утриманні знаходиться троє неповнолітніх дітей, він допомагає батькам, які постраждали через військову агресію, їх житло зруйноване, мають статус ВПО.

Прикметно, але на час досудового розслідування йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та з можливістю внесення застави в розмірі 310 125 гривень. Експоліцейський цим правом скористався.

30 липня 2024 року   Криворізький районний суд Дніпропетровської області визнав громадянина винуватим у вчиненні злочину і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 76 500 гривень в дохід держави.

Також на користь держави було стягнено витрати наз алучення експерта при проведені судової експертизи  у розмірі 1 372 гривень 96 копійок.

Суму застави було повернуто, також власник отримав і речові докази – свої мобільні телефони.

Вилучені грошові кошти – долари різними купюрами – суддя розпорядився  повернути до Дніпровського управління ДВБ НП України.

Прикметно, але з посади в правоохоронних органах засудженого було звільнено у червні 2022 року.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі