Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У суді Кривого Рогу слухали справу, як один військовий підстрелив іншого

Уродженець Закарпатської області, військовослужбовець за контрактом, разом із іншими солдатами перебував 25 листопада 2022 року о 16:20 на блокпосту, розташованому на автодорозі Нікопольське шосе в Довгинцівському районі Кривого Рогу. У розпорядженні він мав автомат АК-74, з яким зайшов у бліндаж, де перебували побратими.

Чоловік не перевірив зброю, чи заряджена, але з якихось причин натиснув на спусковий гачок. Пролунав постріл – і куля потрапила в праве стегно військовослужбовця, який в цей час перебував неподалік та одягав спорядження. Потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального поранення лівої половини мошонки з ушкодженням лівого яєчка.

Судово-медична експертиза визнала поранення таким, яке відноситься до легких тілесних ушкоджень. Стрілка було звинувачено у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.414 КК України – Порушення правил поводження зі зброєю, що становить підвищену небезпеку для оточення.

Окрім кримінальної відповідальності, підсудний також отримав цивільний позов від потерпілого: за спричинені фізичні, моральні та психологічні страждання поранений вимагав матеріальну компенсацію в розмірі 400 000 гривень.

5 вересня 2024 року Довгинцівський районний суд міста Кривого Рогу визнав солдата винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.414КК України, та призначив йому покарання у виді 2 років позбавленні волі. На підставі ст.75КК України суд звільнив його від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Також підсудний повинен сплатити на користь держави процесуальні витрати на залучення експерта для проведення судової експертизи у розмірі 943 грн. 90 коп.

Щодо цивільного позову, до суд задовольнив вимоги частково, зобов’язавши винуватця сплатити потерпілому 100 000 гривень.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі