asd

Всі новини про життя міста

У тюрмі Кривого Рогу неповнолітнім показали кіно про права людини (фото)

У Державній установі “Криворізька установа виконання покарань – 3” для неповнолітніх ув’язнених в рамках кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA відбувся показ документального фільму естонської режисерки Мадлі Ляене “Абетка”.

Захід провела модератор кіноклубу та начальник сектору ювенальної пробації м. Кривий Ріг Вікторія Балабан за участю експерта – психолога установи Вікторії Зубової.

Про це повідомляє Сектор ювенальної пробації м. Кривий Ріг.

Документальний фільм, показаний під час заходу, розповідає про нелегку долю 19-річної дівчини Веле з Ліберії, яка прагнула навчитися читати й писати, щоб не відставати від своєї семирічної доньки. Веле прагнула здобути освіту, вбачаючи у цьому шлях до незалежності від болісного минулого і досягнення кращого майбутнього.

Показ фільму спричинив жваві дискусії серед учасників заходу. Обговорення торкнулися не лише прав дитини та права на освіту, а й таких важливих тем, як свобода пересувань, недискримінація та гендерна рівність.

Учасники висловили свої враження від перегляду фільму.

Один з них поділився: «Фільм змусив мене згадати свої успіхи в навчанні і прийняти рішення продовжувати навчання навіть в умовах тримання під вартою. А також я дізнався багато корисної інформації про самоосвіту і кроки для досягнення цілей. Необхідно йти малими кроками, щоб досягти більшого».

Інший учасник зазначив: «Мені фільм сподобався, я порівняв умови навчання в Ліберії з нашими українськими і дуже шкодую, що свого часу не зробив правильних висновків. Після перегляду фільму є багато над чим задуматися, а особливо над своїм майбутнім».

Начальник сектору ювенальної пробації Вікторія Балабан наголосила, що такі заходи не лише допомагають ув’язненим через призму прав людини підготуватися до життя після звільнення, а й можуть долати стереотипи щодо ув’язнених у громаді. Для неповнолітніх ув’язнених такі кінопокази є надзвичайно важливими, оскільки вони сприяють розвитку критичного мислення, підвищують обізнаність про права людини та стимулюють бажання виправляти свої помилки минулого. Увага з боку пробації та проведення таких заходів став важливим кроком у процесі ресоціалізації неповнолітніх ув’язнених, надаючи їм нові знання, натхнення та мотивацію для майбутніх досягнень.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі