test

Всі новини про життя міста

В криврізькому «Спільно Кемп» відкрили аудіовізуальну студію (фото)

У співпраці з UNICEF та ГО «Культурна платформа Закарпаття» в парку «Театральний» (колишня назва – ім. Гагаріна) відкрито креативний простір «Спільно Кемп» для молоді віком від 10 до 24 років. Юні криворіжці щодня, до 30 червня 2024, мають можливість долучатися до різноманітних подій, майстер-класів, воркшопів, досліджувати суспільно важливі теми та креативні практики.

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої інформації.

У рамках створення нової екосистеми сучасної молодіжної культури в місті також запрацювала мобільна аудіовізуальна студія KONTENTA. Вона обладнана комп’ютерною технікою, відеокамерою з роздільною здатністю 4К, обладнанням для звукозапису та студійним світлом. Завдяки ліцензійним софтам усі створенні молоддю продукти – і відео, і аудіо – можуть бути розміщені на стрімінгових платформах.

Завдяки тому що «KONTENTA» – це мобільна студія, вона по черзі буде працювати у всіх семи районах міста. Її можливостями вже успішно скористалася молодь Центрально-Міського району в бібліотеці на пр-т Поштовому, а зараз студія знаходиться в Палаці культури «Мистецький» в Саксаганському районі. Після цього «KONTENTA» переїде в Палац культури «Північний» у Тернівському районі.

Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул зустрівся з юними криворіжцями, які прийшли в «Мистецький» на майстер-клас по запису підкастів. Також завдяки тому, що «KONTENTA» має достатню кількість мікрофонів, щоб записувати вокальні та музичні партії, діти працювали у сфері саунддизайну.

«Розширюємо спектр проєктів для молоді. Для їх розробки залучаємо психологів, експертів міжнародних організацій, українських фахівців. Дуже цікавий проєкт – мобільна  студія «KONTENTA»,  яка працюватиме в семи районах міста. От, наприклад, зараз вона у Палаці культури «Мистецький».  Тут вона  буде  два тижні і мінімум 150 дітей зможуть записати свої пісні, музичні твори, зробити відеоролики та інше.  Наша стійкість як країни залежить від стійкості кожного з нас. За рахунок інноваційних підходів ми надаємо молоді не лише підтримку, а й створюємо умови для розвитку», – сказав голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Наталія Дорофєєва, завідувачка масового відділу ПК «Мистецький», керівник театрального колективу «Площа М» зазначила: «Ми дуже щасливі, що до нас потрапила ця аудіовізуальна  студія, тому що тепер діти зможуть втілювати свої творчі ідеї. Зокрема, це – гарна платформа  для вокалістів, музикантів, вихованців театральних колективів. Тому що це діти, які вчаться правильно говорити. Вони – майбутні інтерв’юери, блогери і для них важливо мати практику перед камерою. Плануємо залучати хлопців та дівчат з інших палаців культури, шкіл, закладів Саксаганського району».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі