test

Всі новини про життя міста

В Україні хочуть використовувати досвід Кривого Рогу щодо ветеранських карток (фото)

Практики Дніпропетровщини у ветеранській політиці планують масштабувати на всю Україну. Йдеться про проєкт «ТитаниUA». А ще ініціативу Кривого Рогу щодо знижок для оборонців та їхніх рідних від місцевих підприємців.

На цьому наголосила Віцепрем’єрка Ірина Верещук під час брифінгу. Його провела за підсумками засідання Координаційного центру з підтримки цивільного населення при Дніпропетровській ОВА.

Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

«Маємо багато конкретних результатів, за які хочу подякувати. Звичайно, ми будемо масштабувати практики, які демонструє Дніпропетровщина, на всю Україну. Тут є, чим пишатися і чому повчитися. Ця область – серед лідерів. Тих, хто не словом, а ділом дбає про ветеранів і членів їхніх родин», – наголосила Ірина Верещук. 

Зокрема, вона відзначила проєкт Дніпропетровської ОВА «ТитаниUA». Він залучає захисників, які своїм прикладом, за принципом «рівний-рівному», підтримують побратимів. Серед тих, хто приєднався нещодавно, демобілізований Богдан.

«Титани прийняли мене дуже відкрито, тепло. І зараз я думаю, що цей проєкт має бути всеукраїнським. Адже це стимул для військових, які звільнилися зі служби за станом здоров’я. Підтвердження того, що вони не покинуті», – поділився Богдан. 

Ще одну ініціативу, яку хочуть впровадити й у інших регіонах, вже втілює Кривий Ріг. Там у ЦНАПі оборонці або їхні рідні можуть отримати спеціальну картку. З нею – матимуть знижки від більш ніж 600 місцевих підприємств та організацій.

Не оминули увагою і комплексний сервіс «Я – ветеран». Це «єдине вікно» у ЦНАПах, де захисники та їхні сім’ї можуть отримати сотні послуг. Дніпропетровщина першою в Україні запровадила цей проєкт та має найбільше таких точок.

«На розвиток ветеранської політики у нашій області – акцент. Ми прийняли Комплексну програму підтримки оборонців та родин Героїв. Вона включає 9 основних напрямків, за якими працюємо. Від реабілітації до освіти, вона включає всі сфери життя», – розповіла заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна. 

На розширене засідання Координаційного центру з підтримки цивільного населення зібралися представники Мінреінтеграції, ОВА, районних військових адміністрацій, громад, міжнародних і громадських організацій, народні депутати. Обговорювали успішний досвід і проблемні питання. Зосередилися на допомозі ветеранам.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи