В березні в навчальних закладах міста Департаментом освіти і науки спільно з активістами громадської організації "Основи Свідомості" проводилась перевірка продуктів харчування з вилученням їх на аналізи.
Про це повідомили в ГО.
Члени "Основи Свідомості" вже отримали експертні висновки і готові поділитися з вами. Продукти харчування вилучали в кожному районі міста в одному загальноосвітньому закладі та в одному дошкільному (загалом було перевірено 14 закладів). Враховуючи, що одні й ті ж постачальники забезпечують всі заклади освіти району, активісти розклали для зручності експертні висновки по районам.
Приклад перевірки на відео
Дтальні відео про перевірки та вилучення продуктів можна попереглянути на сторінці ГО "Основи Свідомості" у Фейсбуці.
Результати лабораторних досліджень виявили:
Довгинцівський р-н: Масова часта яєць по вазі не відповідає задекларованій категорії відповідно до ДСТУ. Масло солодко-вершкове не відповідає мікробіологічним та фізико-хімічним показникам ДСТУ (фальсифікат). Сир кисломолочний не відповідає мікробіологічним показникам ДСТУ.
Інгулецький р-н: Сир твердий за мікробіологічними показниками не відповідає ОМП.
Металургійний р-н: Буряк столовий не відповідає фізико-хімічним показникам ОМП.
Покровський р-н. Масло солодко-вершкове не відповідає мікробіологічним показникам ДСТУ.
Саксаганський р-н: Ковбаса лікарська та вафлі «Артек» не відповідають за органаліптичними показниками не відповідають вимогам ДСТУ.
Тернівський р-н: Ковбаса лікарська не відповідає фізико-хімічним показникам ДСТУ.
Центрально-міський р-н.: Масова часта яєць по вазі не відповідає задекларованій категорії відповідно до ДСТУ.
новини Кривий Ріг LIFE