Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

Вчора у Кривому Розі привітали бібліотекарів з професійним святом – Всеукраїнським днем бібліотек! (фото)

Щороку, 30 вересня, в Україні відзначається Всеукраїнський день бібліотек. З цієї нагоди привітали і працівників бібліотечної сфери Кривого Рогу.

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої інформації.

У Кривому Розі повністю збережена мережа бібліотек. Функціонують 2 бібліотечні системи, що об’єднують 26 бібліотек  – для дорослих та 20 – для дітей. У бібліотеках працює 264 чоловік, із них 192 бібліотекарі.

Від початку повномасштабного вторгнення бібліотеки міста працюють у безперервному форматі, вони взяли на себе роль громадських центрів. Бібліотеки стали ефективними центрами соціальної адаптації криворіжців та внутрішніх переселенців. Крім того, бібліотеки беруть активну участь у культурному житті міста, долучаються до цікавих проєктів.

Міжнародні фонди допомагають з придбанням мультимедійного обладнання, вебкамер, Smart TV, електронних та аудіокниг.  Тут можна отримати  безоплатну правову допомогу, юридичні консультації та інші послуги.

У міських бібліотеках реалізується  багато проєктів з міжнародними партнерами. Так, у бібліотеці-філіалі для дорослих №24 працює освітній дитячий простір розвитку та безпеки SMILE. Головне завдання – підтримка дітей ВПО, які живуть у Кривому Розі та сприяти їх психологічному розвантаженню в умовах війни.

На базі Центральної дитячої бібліотеки діє дитячий простір для розвитку та активного дозвілля дітей – дитяча точка «Спільно» за підтримки Дитячого фонду ООН UNISEF.

У бібліотеці для дорослих №10 діє «МАМА КЛУБ» для матерів, чиї сини та доньки сьогодні перебувають у російському полоні. Матері військовослужбовців кожного засідання отримують психологічну підтримку від спеціалістів, що сприяє зняттю стресу та поліпшенню емоційного стану.

Директор бібліотечної системи для дорослих Ширкіна Інна зазначила: «В такі складні часи всі 26 філіалів у бібліотечній системі для дорослих працюють. Дуже багато користувачів різного віку нас відвідують. Цього року ми отримали понад 3 тис. примірників нових книжок. В нас діють розмовні клуби з вивчення різних мов. Ми працюємо і на літніх майданчиках і в парках, де проводиться дуже багато різних тематичних заходів. Наразі бібліотеки розвиваються та освоюють сучасні та нові методики. Ми дуже вдячні місцевій владі за підтримку, вдячні міжнародним партнерам за ту допомогу, яку вони нам надають».

Крім того, у бібліотеках з початком війни почали активно функціонувати безкоштовні розмовні клуби «Спілкуймося українською», які відвідують школярі, студентська молодь, внутрішньо переміщені особи, криворіжці. Також діють розмовні клуби Mówimy po polsku та Еnglish-speaking club.

Також, бібліотечні працівники надають інформаційну підтримку внутрішньо переміщеним особам, яких у місті понад 85 тисяч. На сьогодні у бібліотеках міста працює 21 спеціаліст з-поміж ВПО. Крім того, у бібліотеках відкриті хаби для переселенців з Донецької області, наразі їх 3 у різних районах міста.

Враховуючи умови сьогодення бібліотеки виконують не тільки свою основну функцію, а й передбачають інші важливі функції для допомоги населенню. З 1 жовтня у 3 міських бібліотеках відкриються Пункти незламності. Виділено кошти з міського бюджету на їх укомплектування. Також,  передбачено кошти  у сумі 800 тис. грн на ремонт укриття в дитячій бібліотеці  №17.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі