asd

Всі новини про життя міста

Ветерани з Кривого Рогу вибороли 14 медалей на Всеукраїнських спортивних змаганнях ветеранів війни та військовослужбовців «Сильні України» в Дніпрі

«Сильні України» – перші всеукраїнські змагання з адаптивних видів спорту серед ветеранів та чинних військовослужбовців, які отримали травми та поранення під час участі в бойових діях на території України.
 
«Найважливіший аспект – психологічно-емоційний. Спорт – гарний рецепт і механізм для реабілітації ветерана, бо він мотивує, організовує і дає мету. Тому, важливо брати участь у таких заходах», – наголосив Почесний президент Федерації стронгмену Василь Вірастюк
 
У ветеранських змаганнях взяли участь понад 100 учасників зі всієї України. Від Кривого Рогу в Дніпрі виступила згуртована команда з 20 учасників. Напередодні змагань для ветеранів був організований системний тренувальний процес. Мужні та відважні нескорені завоювали 14 медалей, з них – 4 «золоті», 7 «срібних» та 3 «бронзові».
 
Військові змагалися у чотирьох видах спорту: жим на рази 60/30 кг за 1 хв, айрбайк 30 ккал на час, веслування на тренажері 100 с та «ривок гирі» 16/24 кг за 2 хвилини.
 
Сергій Конюшок, президент Федерації стронгмену України зазначив: «Ми розпочали сезон змагань ветеранських заходів «Сильні України». Запланували більше 10 всеукраїнських заходів по всій країні – у тих безпечних місцях, де можна провести масові змагання. Ми приємно шоковані рівнем організації криворізького осередку, бо ваша команда має підтримку і розуміння владою цієї проблематики, ветеранської політики, розвитку спорту. Як бачимо, спорт – один із найдоступніших і найдієвіших способів соціалізації ветеранів після повернення до цивільного життя. І ми тішимося, що так багато захисників можуть взяти участь, поспілкуватись і надихнутись концепцією здорового способу життя. У наших планах – проводити подібні міжнародні заходи під егідою України».
 
«Настрій у нас завжди бойовий, є сильна енергетика. Дякуємо міській владі за підтримку – нам дали великий автобус, створили всі необхідні умови. Наша команда готується постійно, ще з ігор у Львові. Тепер ось робимо перший крок на змаганнях стронгменів. Дух у нас потужний, криворізький, і всі це бачать – ми прибули у повному складі і показали приклад усім. Основну увагу цього разу ми приділили жиму штанги лежачи і гирьовому спорту», – розповів Валерій Катькін, капітан команди і учасник ігор.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі