asd

Всі новини про життя міста

Ворожі дрони на брухт за кілька секунд: як навчаються ловці “шахедів” у Кривому Розі (відео)

Спочатку дрони засікають локатори, далі бійці за допомогою тепловізорів переконуються у наявності цілей

Рухливу ціль у небі бійці за кілька секунд перетворюють на брухт. Відпрацьовують навички, щоб не дозволяти ворожим “шахедам” виконувати завдання на українській території. Аби досягнути найвищої майстерності з полювання на дрони, мобільно-вогневі групи проводять нічні тренувальні стрільби.

Спочатку дрони засікають локатори, далі – бійці за допомогою тепловізорів переконуються у наявності цілей. За підтвердженням – наводять на об’єкт у небі лазерну указку, промінь світла, і далі – справа за кулеметником.

Один із кулеметників – боєць ТрО Микола. Раніше працював на заводі, але коли навесні торік уламок ворожої ракети прилетів у його рідне село – взявся за зброю. Нині вчиться влучно стріляти по цілях у повітрі.

“Така ось штучка, 47 року, але вона досі працює, ефективна, до 7 кілометрів летить. Як можна навчитися? Війна. Ти захищаєш свою родину, ти не вчишся, ти просто хапаєш все на льоту. Будемо ловити, будемо збивати, не дамо пройти”, – запевняє боєць ТрО Микола.

До навчань долучилися бійці Криворізької бригади ТрО та військовослужбовці Нацгвардії. З них сформували 10 мобільно-вогневих груп. Тренують “ловців “шахедів” професійні інструктори. Головне завдання – відпрацювати всі ймовірні ситуації атак із неба. Бити по ворожих дронах можуть як одночасно всі вогневі групи, так і по черзі.

“Озброєні різним стрілковим озброєнням, це від спарених кулеметів Калашникова танкових, до іноземних зразків, типу, також є крупнокаліберні кулемети типу ДШК, КПВТ. Всі зразки зброї, які є на озброєнні наших мобільних груп, сьогодні задіяні”, – зазначає радник голови Ради оборони Кривого Рогу Олександр Пискун.

Мобільно-вогневі групи для виконання бойових завдань мають усе необхідне. Автівками, озброєнням та іншим приладдям їх забезпечила Рада оборони Кривого Рогу.

“Ми створили мобільні групи, закупили спеціальні прожектори, які б’ють на 5 кілометрів, лазерні ці указки, потім зробили на заводах спарки з кулеметів. Можу сказати, що на сьогодні ефективність конкретно в нас у Кривому Розі більше, аніж 80% по збитих “шахедах”. Чергування цих автомобілів відбувається зараз на об’єктах критичної інфраструктури нашого міста, на визначених точках і на визначених позиціях”, – пояснив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Навчання ловців шахедів триватимуть і надалі, аби у жодного “шахеда” не було шансу влучити в ціль. Ловці ворожих дронів кажуть, коли містяни бачитимуть у небі промені від прожекторів – це не привід для хвилювання. Навпаки, це означає, що місто під надійним захистом.

Джерело: 5 канал

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі