asd

Всі новини про життя міста

Висновок Володимира Казакова: У Кривому Розі – повзуче глобальне потепління

Знаний на Криворіжжі викладач державного педагогічного університету, географ, краєзнавець, турист, екскурсовод Володимир Казаков оприлюднив дослідження щодо метеорологічних показників. Річні моніторинги дозволяють провести порівняльний аналіз і зробити висновки про глобальне потепління на території Кривого Рогу.

Далі текст автора без змін:

«Багато років, як я веду ретельний моніторинг і аналіз основних метеорологічних показників, що збираються на нашій метеостанції в аеропорту в тісній співпраці з її працівниками Алла Мыза та Oksana Gnedenkova . За це дівчатам велика подяка!!!!

Минув 2023 рік. Отримані перші узагальнення про зміни клімату в нашій місцевості. Думаю, що це цікаво усім.

НАВОДИМО РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ ЗА 2023 РІК. “Узагальнені метеорологічні дані криворізької метеостанції за 2023 рік: середньорічна температура повітря – +11,8 (норма за останні 20 років – +10,3, а норма 1970-80-х рр. – +8,5 градусів), річна сума опадів – 556,5 мм (норма за останні 20 років – 468,6 мм), сума активних температур вище +10 градусів – 3905 градусів (норма за останні 20 років – 3555 градусів), грудень місяць за середніми показниками останніх 20 років припинив бути зимовим – середньомісячна температура стала +0,1 (!!!!), середньомісячна температура січня склала рекордні +0,1 градусів, кліматична зима наприкінці 2023 року так і не розпочалася (немає періоду зі стійкими середньодобовими температурами нижче 0 градусів).

Є припущення, що 2023 рік став найтеплішим за останні 50 років, кліматична зима початку року була дуже короткою – усього 2 місяці. Середні температури продовжують підвищуватись, опади зростають, зими теплішають, сум активних температур понад 3400 градусів за рік достатньо для вирощування ранньостиглих сортів бавовнику, а може й чайного куща”. Глобальне потепління йде повзучо».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі