test

Всі новини про життя міста

Вижив у російському полоні, а помер від ножа друга: у Кривому Розі зачитали вирок вбивці

Обвинувачений провини своєї в злочині не визнав і наполягав, що на момент поножовщини його не було в квартирі потерпілого. Проте слідство довело судді, що ножем смертельне поранення наносив саме він.

Трагедія сталася 3 жовтня 2022 року в оселі загиблого. Зранку він з друзями пішов збирати горіхи, потім продали їх та купили цигарок і горілки. Утрьох направилися в квартиру, де й стався конфлікт о 16:30.

У результаті чоловік отримав тілесні ушкодження у вигляді одного сліпого проникаючого колото-різаного поранення живота  з пошкодженням VI-VII сегментів діафрагмальної поверхні печінки та пілоричного відділу шлунку.

Наступного дня потерпілий у лікарні помер, оскільки поранення було занадто серйозним.

Потерпілою у цій справі проходить мати загиблого, яка розказала, що до війни син працював на металургійному комбінаті в Маріуполі. На початку повномасштабного вторгнення потрапив у полон, але був звільнений у травні 2022 року.

Повернувся у Кривий Ріг і проживав у сусідній з матір’ю квартирі. Того злощасного дня жінка бачила сина з приятелями, але в житло не заходила. Згодом біля під’їзду побачила швидку допомогу й лише тоді дізналася про трагедію. Їй важко усвідомити, що вбивцею є друг сина.

Жінка  просила суд задовольнити позов та стягнути з обвинуваченого на її користь завдану майнову шкоду (збитки) вчиненням кримінального правопорушення в розмірі 16 700,78гривень та завдану моральну (немайнову) шкоду у розмірі 300 000 гривень.

3 червня  2024 року Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу визнав громадянина винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.121 ч.2 КК України, та призначити йому покарання, у виді 9 років позбавлення волі

Цивільний позов матері суд задовольнив повністю.

Також підсудний повинен сплатити судові витрати у кримінальному провадженні за проведення судової дактилоскопічної експертизи у розмірі 1132,68 гривні.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи