test

Всі новини про життя міста

Як правильно фіксувати покази лічильників? Пояснює ДТЕК Дніпровські електромережі

ДТЕК Дніпровські електромережі нагадує своїм клієнтам, що настав час передавати покази лічильника. Щоб ви правильно зафіксували спожиті кіловат-години, в ДТЕК Дніпровські електромережі підготували кілька простих порад. Тоді ви будете певні, що обсяг електроспоживання буде нарахований коректно, а ви заплатите тільки за використану електроенергію.

Покази необхідно передавати в останні два дні поточного місяця і не пізніше 3-го числа нового. Це дозволить сформувати точні обсяги споживання за календарний місяць, а постачальнику — рахунки за спожиту електроенергію. Але для цього потрібно правильно зафіксувати дані лічильника, щоб не зробити помилку під час передачі показів енергокомпанії.

При передачі даних з однозонного лічильника потрібно вказувати ціле число до коми (без червоної цифри).

На дисплеї двозонних приладів обліку дані відображаються послідовно: кількість використаної електроенергії, дата, час роботи приладу тощо. Щоб зняти покази, дочекайтеся появи потрібної інформації на табло або натискайте кнопку «введення» для перемикання даних. Передавати покази потрібно окремо для кожної зони.

У різних типів лічильника відображення зони має різні індекси:

  • Для лічильника типу GAMA зона «день» на дисплеї буде відображатися з індексом «1.5.8.1», а зона «ніч» — «1.5.8.2»;
  • Прилад типу NiK: «день» — «Т11», «ніч» — «Т12»;
  • Якщо у вас лічильник типу MTX, то зона «1.8.1» — це «день», а зона «1.8.2» — «ніч».

Завдяки передачі показів окремо за зонами день/ніч можна економити на електроспоживанні. Адже з 23:00 до 7:00 вартість електроенергії на 50% нижча порівняно з іншим періодом доби. Якщо ви ще не є власником двозонного лічильника, ви можете придбати його на сайті ДТЕК Дніпровські електромережі.

Щоб передати покази швидко й зручно, достатньо зайти до нашого чат-боту:

  • у пошуку месенджера Viber та Telegram ввести «ДТЕК Дніпровські електромережі»;
  • пройти процедуру верифікації (для незареєстрованих клієнтів);
  • обрати в меню «Передати покази» та слідувати підказкам меню.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
2 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
вофачка 95
20 годин тому

З кожним днем все кращі і кращі покращення. То це вже наступив кінець епохи бідності? Можливо крааще взагалі вимкнути світло, що українцям світового дня мало, бо світло вночі, то розкіш?

Не забувайте “квартальні піаністи” все продумали при допомозі наріду 73%, які дали їм булву і монобільшість до булави, на своїх рученькх занесли на трон. Якщо трезві пам’ятають, то розмінування виходу з Чонгару, Перекопу і підходів до Маріуполя, а також відведення наших військ з укріплень, дали можливість ворогу за пару днів зхопити найбільшу в Європі Запорізьку АЕС, яка має 6 енергоблоків і працювала на паливі США і західних країн. Сьогодні на решті атомних електростанцій в Укрїні діючих залишилося також 6 енергоблоків, але більшість з них працювало на паливі із московії. Атомну електроенергію Херпіду віддав такому собі андрюшке деркачу, який моонтував плівки на Порошенка(жму руку, обнімаю…), ну допомагав Херопіду не озброювати і захищати Україну, а зламати особистого ворога і кронкурента Херпіду Нетряпковича. То думаєте агент ФСБ не дав данні, як і що краще захопити?

піаніст 95
9 годин тому

[По дебатам в Штатах]
Попереду у американців дуже прості (ніт) вибори.
Обрати між тим, хто не може вже бути президентом і тим, хто не має ним бути в принципі.
Ото поплава, капець